Majd el Mouloukk på PIT, juni 2019

Tekst: Hege Slettemeås

Publisert i Al Farah bladet nr 91/Oktober 2019

«Det er en helt spesiell stemning i byen når PIT byr opp til dans på festivalens brusteinsball; startskuddet for 5 magiske festdager. En uke i juni hvert år går industribyen av hengslene og skifter til sambarytmer. Gater, torg og smug får stemmer. Glade stemmer. PIT har blitt synonymt med folkefest, lokal stolthet og internasjoanlt ry.» – Robin Kåss, Ordfører i Porsgrunn (hentet fra PITs hjemmeside)

PIT (forkortelse for Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival) er Porsgrunns store happening hvert år i juni. Dansegruppa Majd El Mouloukk (Dans for Konger) ble leid inn for å holde to danseinnslag 11. juni, og gruppa består av Dihlez Naar (leder og koreograf for samtlige danser), Hosen Daher, Odai Almaloul, Salim Nabhani, Hanne Nilgard, Hege Slettemeås og Marita Andreassen Johnsen.

Foto: Per Åge Eriksen

Vi hadde et gateinnslag hvor jentene danset med Isisvinger og gutta fremførte freestyle.

Værgudene viste seg dessverre ikke fra sin blideste side, men det var likevel utrolig gøy og veldig inspirerende å se at så mange publikummere likevel trosset været og møtte opp for å se!

Foto: Vendy Berg Hegle

Andre show fremførte vi fra en regnvåt og kjempeglatt scene; En rolig og mystisk fusion-dans i svarte kapper som gikk over i gruppas hovedinnslag – Dabke. Selv om noe av fokuset måtte holdes på ikke å skli rett på rumpa gikk det helt glimrende, til trampeklapp fra et fantastisk publikum.

Vi gjennomførte tross sterk vind og øsende regn. Herlig følelse!

Tekstforfatter Hege Slettemeås fra Porsgrunn har danset magedans siden 1997. Drev eget dansestudio i 3 år og er utdannet MA-URI massør. Har et åpent forhold til magedansen og elsker kreative ideer!