Al Farahs julekalender 2021

 

1. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farah forestillingen 2020 – som på grunn av korona ble en ren online-forestilling. Alta Magedans sommmerskole elevgruppe fremfører en popkoreografi til «Gamila» av Amr Diab. Koroegrafi av Ingunn Lyngstad. Videoen er filmet på Alta Magedansstudio i Alta. Dansere: Gunn Irene Berg, Tina R. Pettersen, Marie Opgård, Lisbet Tangstad og Ingunn Lyngstad.

Ingunn forteller: «Dagen vi skulle filme regna det voldsomt ute og vi hadde ikke tid til å øve sammen på forhånd på grunn av karantener. Vi strevde veldig med å holde oss innenfor kameravinkelen siden det bare var oss fem tilstede, Tina og Marie gikk for langt frem til stadighet og havna utfor på sidene også av den grunn. Da de endelig klarte å holde seg langt nok bak ble Lisbet og jeg klint opp i bakveggen. Vi endte med å måtte klippe flere biter sammen på grunn av feil plassering og rop om plassering og knising når vi surra det til fordi vi fokuserte på plasseringen. Vi skulle filme én dans til og hadde selvsagt begrenset med tid. En svett, men morsom opplevelse»

2. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farahs forestilling 2008 – Vårfest: Parkteateret i Oslo. Gjestedanser: Siri Ydstie og Bellyqueens, Catherine og Kjersti – shabi og trommesolo.

Kjersti forteller: «Jeg husker jeg syntes de draktene var veldig fine. De gav et veldig rent og helhetlig visuelt uttrykk for gruppa. Husker også at jeg alltid var så kald på føttene fordi vi danset barbeint og  håpet at jeg ikke skulle få kramper i føttene under forestillingene. »

 

3. desember – Al Farahs julekalender?

Gjestedanser Hilde Lund – Al Farah forestillingen Høst 2007 – Yasminas balady + trommesolo

Hilde forteller: «Dette er en koreografi jeg har danset mye, og er glad i. Lurer på om jeg skal børste støvet av den igjen, for det er mange år siden jeg har danset den sist.»

 

4. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farah forestillingen høst 2008 – Tribal Troopers. Improvisasjon til «Raqset Il Olall by Helm»

 

5. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farah forestillingen 2019 – ToNaLe Tribal Trio – Tribal Fusion. Dansere: Tonje Stenen, Natascha Embla og Lene Martinsen Musikk: Paddy

Tonje forteller: «Koreografen er Patricia Zarnovican. Vi er veldig takknemlige for å ha fått lov til å danse den og for at hun tok seg tid til å gi oss respons på opptreden vår! Jeg er også veldig takknemlig for at lille meg fikk muligheten til å danse med supertvillingene Lene og Natascha som er mer enn hodet høyere enn meg. »

 

6. desember – Al Farahs julekalender?

En liten snutt av Hannes dans – karibisk shabi/fusion. AL Farah forestillingen høsten 2009.

 

7. desember – Al Farahs julekalender?

Tribal Troopers Jenny og Jorunn – Al Farah forestillingen 2017

 

8. desember – Al Farahs julekalender?

Mileya med Svetlana Povarova Ree. Al Farah forestillingen høsten 2009.

 

9. desember – Al Farahs julekalender?

Gjestedanser Eva Loune & dansegruppa Khul Khal – Tribal Fusion med fakler (Koreo Eva Loune) AL Farah forestillingen 2010.

 

10. desember – Al Farahs julekalender?

Gjestedanser Hilde Lund – Al Farah forestillingen Høst 2007 – Classical oriental/Oum Kalsoum.

Hilde forteller: «Jeg elsker denne musikken, Oum Kalsium har den deiligste stemmen man kan tenke seg.»

 

11. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farah forestillingen 2020 – som på grunn av korona ble en ren online-forestilling. Hanne Robertsen fra Fauske danset ble ved Vallvatnet i Fauske kommune. Sangen heter Classico Arabia, av Dr. Samy Farag, men melodien er en arabisk versjon av Mozarts Symphony no 40 in G minor. Koreografien har hun laget selv.

 

12. desember – Al Farahs julekalender?

Bellystars Catherine, Siri, May-lill og Sølvi – Al Farah forestillingen 2012. Koreografi av Anna Barner.

Catherine forteller: «Jeg husker at noe av det vanskeligste å få til å i koreografien var å huske å se riktig vei, snu hodet riktig vei, når «skjørtesvingingen» begynte. Også husker jeg kjempegodt den alternative slutten vi gjorde på dansen når vi danset den i Oslo Konserthus under 1001 natt festivalen i april 2011.  Hahahahaha – her kan du se den

 

13. desember – Al Farahs julekalender?

Tribal Comets; Jorunn Sjølli, Miriam Embla and Kajsa Köller – Al Farah forestillingen 2011; hafla på Cafeteateret. . Al Farah feiret 15 år med hafla på fredag på Cafeteaterets og gallashow lørdag  (10.september) på Riksscenen i Oslo.

 

14. desember – Al Farahs julekalender?

Aurora – classical raqs Shari to Oum Khaltoum – Ya Msaharni. Al Farah forestillingen 2016

Aurora (Rønnaug) forteller: «Tror faktisk det var sist gang jeg opptrådte på AlFarah. Husker det var veldig god stemning og hyggelig publikum, og at Maikki danset så fint! Og kjenner at jeg er takknemlig for alle gode AlFarah-stunder, og at jeg savner å danse sammen med folka i dansemiljøet. Jeg savner dere!

 

15. desember – Al Farahs julekalender?

Tribal Troopers Jenny og Jorunn – Al Farah forestillingen 2015.

 

16. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farah forestillingen 2018 – hele showet på under fire minutter

 

17. desember – Al Farahs julekalender?

Jenny Lovise Pedersen Staurset – Al Farah forestillingen 2011; hafla på Cafeteateret. . Al Farah feiret 15 år med hafla på fredag på Cafeteaterets og gallashow lørdag  (10.september) på Riksscenen i Oslo.

 

18. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farah forestillingen 2017 – After Party på Restaurant Persia Classic I Oslo. Dansere: Fra Oslo: Christina B., Bellystars Tonje, Siri og Lisa samt Nina fra Trondheim.

 

19. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farah forestillingen høst 2008. Gjestedanser Astryd Farah

 

20. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farah forestillingen 2018 – Oslo Tribal and Bellydance School. Dansere: Tone Indergård, Danielle Halluin, Kaisa Korsak, Ragne Hilde Guddal, Veslemøy Bach-Gansmo og Jorunn Sjølli (koreograf og gruppeleder)

 

21. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farah forestillingen 2019 – Tina – Oriental.  Musikk: Yemen Blues, Jat Mahibathi Koreografi: Tina Rasmussen Nyborg

22. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farahs forestilling 2008 – Vårfest: Parkteateret i Oslo.  Veils of Sahara – wings of isis, slør, tribal og trommesolo med Marie Enger, Elin Kåven og Madam Qadam.

Madam Qadam forteller: «Dansen ble laget i en kreativ prosess i fellesskap. Vi møttes i studio en fast dag i uken over flere måneder. Vi laget hver vår solo og ga tilbakemeldinger til hverandre underveis. Trommesolo på slutten er koreografert av meg. Vi arrangerte den til gruppe sammen. Vi laget også en dans med sverd sammen. I denne perioden hadde vi tett samarbeid og inspirerte hverandre. Mange gode minner fra denne perioden.»

23. desember – Al Farahs julekalender?

Gjestedanser Eval Loune og dansegruppa Khul Khal – Oriental Al Farah forestillingen 2010

24. desember – Al Farahs julekalender?

Gjestedanser Nirmel Mahe – Improvisation to Ana fintezarak – Al Farah forestillingen 2015.

Nirmel forteller: «Det var stort for meg å være gjeste danser og opptre med oum kalthom sang. Jeg fikk bruke min egen historie om mislykket kjærlighet og dermed valgte jeg den riktige sangen. Det var jo artig at nettopp han som forårsaket det var i publikum uten at jeg visste det. Jeg fikk øye på han akkurat i det sangen avsluttet.  Vi er venner idag og livet gikk videre…»