Lamya Taoussi, vinner av Oriental Profesjonell, DOTY 2015

Oslo Oriental Dance Festival – Dancer of the Year 2015

Tekst: Miriam Embla

Publisert i Al Farah bladet nr 77/mai 2015

– Hva het låta/artisten du danset til og hvorfor valgte du nettopp den?

Raksa av Amir Sofi (en klippet versjon). Den er fengende og inneholder variasjon i rytmene. I en konkurranse føler jeg låten blir gunstig å bruke da man får brukt ulike dansestiler i en og samme låt.

Lamya på Instagram

– Hva ga deg motivasjon til å delta i konkurransen?

Konkurranser er viktige for å kunne presse seg selv til å prestere bedre. Man vet man ikke kan slurve og må tenke finesse og god teknikk. De er en god drivkraft for å bli bedre, og jeg anbefaler alle å delta. En annen ting er tilbakemeldingene man får, de er verdifulle å ta med seg for å kunne jobbe med dem i etterkant. Og jeg skal ikke legge skjul på at årets premie var en motivasjon i seg selv, selv om det ikke er det viktigste i en konkurranse.

– Hva føler du at du har fått ut av konkurransen i ettertid?

Definitivt erfaringen!

– Hva vil du si til de som ønsker å delta i DOTY neste år? Har du noen råd?

Stå der og vis det du elsker mest, uansett hvor tøft og hardt det kan være. Følelsen etterpå er uvurderlig, du er en vinner uansett!

 

 

 

Tekstforfatter Miriam Embla er en Oslo-basert danser med tribal fusion magedans som spesialitet. Hun har utdannelse innen billedkunst og kulturledelse, har vært redaktør for Al Farah Magasinet og underviser ved Oslo Tribal Bellydance School.