«Mystery of the Orient» i Tromsø

Tekst: Hilde Bjørnstad

Publisert i Al Farah bladet nr 90/april 2019

Magedansgruppa Habibi satte opp sitt 6. helaftens show på Kulturhuset i Tromsø 10. -18. november 2018.

Habibi finner du på Facebook

Denne gangen var billettene utsolgt og salens kapasitet sprengt, noe vi er usigelig takknemlig for! Ingen selvfølge for en «voksen» amatør-dansegruppe som har holdt på i snart 20 år.

ATS. Foto: Zoltan Tot

 

Vi danset oss fra Cairos gater med åpningsnummeret, en pop-oriental, vest- og nordover til Norge med det samiske og Huldre-dans, tilbake til den «mystiske orienten» med Isis-vinger og avsluttet med en slørdans. På «turen» var vi innom mange sjangere og hele 19 danser.

Dans med isisvinger. Foto Freddy Lindrupsen

 

Pop oriental koreografert av Lena Helt. Foto Zoltan Tot
Åpningen på showet: Shaaby.
Foto: Zoltan Tot.

I tillegg hadde vi med oss noen fantastiske jenter (8-11 år) fra L.A. Jazz Class, som ukentlig øver i vårt dansestudio. De deltok med tre flotte jazz-danser, og vi er veldig glade for at jentene, under ledelse av Linn Anna Eriksen, ville være gjestedansere i showet vårt!

Gjestedansere L.A. Jazz Class. Foto: Zoltan Tot

Magedansgruppa Habibi

Dansegruppa i Tromsø har nettopp byttet navn fra «Magedansgruppa Habibi» til «Habibi, Tromsø». I februar i år feiret vi vårt 20 års jubileum!

Gruppa har pr. i dag 12 medlemmer, både gamle og helt nye, hvorav to har vært med helt fra oppstarten i 1999. Vi har leid inn kursholdere til helgekurs og reist på kurs og festivaler andre steder i landet/utlandet, men har drevet gruppa på eget initiativ, delt på oppgavene og dratt lasset sammen.

Dark Fusion. Foto Bente Arntsen

 

Hula hula. Foto: Zoltan Tot

 

Oriental-Rock Fusion. Foto Bente Arntsen

 

Khaliji-inspirert dans. Foto: Zoltan Tot
Hulder of Norway. Foto: Zoltan Tot

 

Oriental-jazz fusion. Foto: Zoltan Tot

 

Samisk oriental-mix Foto: Zoltan Tot

 

Skjørtedans. Foto: Zoltan Tot

 

Tabla solo Foto: Zoltan Tot

 

Tekstforfatter Hilde Utgård Bjørnstad er fra Tromsø, utdannet hjelpepleier/pedagogisk barnepleier og jobber i en idrettsbarnehage. Hun har vært med i dansegruppa Habibi siden oppstarten i 1999, og i 2014 startet hun tribalgruppa «Treasure Tribe, Tromsø».