Danseturister i egen by

Publisert i Al Farah bladet nr 93/Oktober 2020

Søstrene fra Oslo Magedansstudio danser seg gjennom Oslo.

Når en pandemi blokkerer for dansetrening i studio og ødelegger de fleste ferieplaner er det bare én ting å gjøre for dansegruppa Søstrene; nemlig å danse seg gjennom Oslo by. 

I april i fjor 2019 ble vi utfordret av dansegruppa Treasure Tribe i Tromsø til å lage et danseprosjekt og dokumentere det. De hadde laget seg et danseprosjekt som de kalte Treasure Tribe tester transporten i Tromsø, der de danset seg gjennom steder i Tromsø by som hadde med transport å gjøre. Det hele kan du lese om her. Vi tok utfordringen på strak arm, sa vi i allefall, men det måtte altså en pandemi til for at vi skulle få gjennomført den.

Torsdag 13. august danset vi foran Monolitten i Frognerparken. Symbolikken til Monolitten er flertydig og er tolket som streben etter åndens lys og høyere erkjennelse, så vel som gjenoppstandelse eller kampen om tilværelsen. Ikke noe av dette forholdt vi oss til – vi bare danset i vei. Foto: Catherine Ydstie

 

I løpet av sommeren danset vi oss gjennom åtte kjente steder i Oslo. Noen ganger hadde vi med oss med-dansere; elever ved studio, venner og bekjente eller folk som befant seg der vi danset og sporty slang seg med.

Torsdag 18. juni danset vi foran Tinghuset. Heldigvis ble ingen av oss gift eller innkalt som vitner i en straffesak.

 

Oslo Magedans finner du på Facebook her.

Torsdag 25. juni danset vi foran Rådhuset. Vi regner med at Oslos bystyre og byråd (som holder til i Rådhuset) ble inspirert av vårt initiativ og etter en kjapp rådslagning setter dans sterkere på dagsordenen for Oslo by. Foto: Even Johnsen

 

 

Torsdag 9. juli danset vi utenfor Stortinget. Det kan ikke ha gått upåaktet hen for våre stortingsrepresentanter og vi regner med et par lovendringer med hensyn til obligatorisk dans i skolen, i barnehagen, på jobben og ikke minst på vei TIL jobben. Gjerne fra også, men vi forsøker å unngå å være for kravstore. Foto: Catherine Ydstie

 

Torsdag 16. juli danset vi utenfor Operaen. Vi fikk med oss en jentegjeng på fem jenter og Jallabina-instruktør Lilya Lilleløkken Tømmerås med i dansen. Vi satser på at Operaens ballettdansere blei såpass inspirert at vi i neste versjon av Svanesjøen vil få se litt mere bling og kanskje en egyptian walk eller to. Foto: Catherine Ydstie

 

Torsdag 23. juli danset vi foran Slottet. Skal ikke se bort ifra at det rykket litt i dansefoten til selveste Kongen. Foto: Catherine Ydstie

 

 

Torsdag 30. juli danset vi på gressplenen ved Akershus festning. Akershus festning har vært sentrum for nasjonens vekst og utvikling gjennom 700 år og har i dag status som nasjonalsymbol. Vi ble så starstruck av festningens historie at vi helt glemte å ta bilder av oss selv foran festningen.

 

Torsdag 6. august danset ni glade laks på Fisketorget på Aker Brygge. Foto: Catherine Ydstie

 

Alt ble livestreamet via Oslo Magedansstudios Facebook-side slik at folk kunne være med å danse hjemme i stua si også. I etterkant ble alle filmene lagt ut på Oslo Magedansstudios YouTube-kanal til forlystelse for ettertiden.

Herved utfordrer vi Alta Magedans til å lage sitt eget danseprosjekt med bilder og film.

Hilsen Søstrene ved Oslo Magedansstudio