Vinner av DOTY Folklore Amatør 2019; Valeriia Nazaruk fra Ukraina

Tekst: Catherine Ydstie.     Foto: Andre Elbing

Publisert i Al Farah bladet nr 90/april 2019

Valeriia er 11 år gammel og kommer fra Ukraina. For fire år siden begynte hun å danse magedans på danseskolen ”Ahat” i hjemlandet.  Hun deltok i sin første magedanskonkurranse for tre år siden – da var hun kjempenervøs. I dag finnes hun ikke nervøs på scenen men elsker å opptre og konkurrere.

Hun har deltatt på masse konkurranser siden den gangen for fire år siden og dratt i land en haug av premier og titler til tross for sin unge alder. Under Oslo Oriental Dance Festival i år vant hun førsteplassen i oriental amatør og trommesolo amatør i tillegg til førsteplassen i folklore amatør.

DOTY 2019

Hvilken stilart danset du og hvorfor valgte du akkurat denne stilarten? Jeg valgte å danse en Shaaby, men egentlig liker jeg å danse de fleste folklore stilartene. Min favoritt stil å danse er trommesolo.

Hvilken låt danset du til? Jeg danset til sangen ”Halawa” av Hamada Magdy. Da jeg hørte denne sangen for første gang, innså jeg umiddelbart at jeg ville danse til den. Energien i sangen er fantastisk! 

 

Hva var din motivasjon for å bli med i DOTY? Jeg vant fullt OODF-pass på festivalen Dance Weekend in Warsaw. Da bestemte vi (min familie og jeg) oss for å reise til Norge; jeg tror at man skal gripe de sjansene man får. Hver konkurranse gir meg nye bekjentskaper, inntrykk, ny kunnskap og motiverer meg for ytterligere prestasjoner.

Hva tenker du om å konkurrere i magedans? Jeg tror at å konkurrere i magedans er utviklende for en danser, det gjør deg sterkere. Jeg studerer de andre dansernes styrker og svakheter og hvilke feil jeg selv har gjort i konkurransen, og prøver å lære mest mulig av det. Vinner jeg ikke så går jeg hjem og jobber enda hardere. Å vinne er en fantastisk følelse! 

Hvor mye tid legger du i dansen, og hva vil du med dansen? Jeg forsøker å øve hver dag – en til to timer. Jeg ønsker å bli bedre og bedre og delta på flest mulig festivaler og konkurranser.  Hvert år deltar jeg på 11-14 festivaler i forskjellige land og byer. Jeg har vært i blant annet Hviterussland, Polen, Serbia og nå også Norge. Per dags dato har jeg mer enn 110 medaljer og premier fra forskjellige konkurranser.

Hva er din styrke som magedanser – og hva er din svakhet? Jeg tror at min styrke som magedanser er min store kjærlighet til denne dansestilen. Jeg liker alt ved magedansen; workshops, konkurranser, kostymer og musikk. Også elsker jeg å delta på festivaler, jeg opplever alltid atmosfæren som magisk. Aller helst vil delta på alt jeg kan av festivaler, kanskje det er min svakhet?  Jeg vet også at jeg fortsatt har mye igjen å lære.

Når du ikke driver med magedans, hva gjør du da? Jeg liker å sykle, svømme og tegne og som de fleste andre liker jeg å være sammen med vennene mine. Favorittfag på skolen er engelsk. Jeg er glad i språk og vil gjerne lære meg flere fremmedspråk.

Valeriia finner du på Facebook

 

Tekstforfatter Catherine Ydstie underviser i magedans, zumba og pilates ved Oslo Magedansstudio og danser i gruppene Bellystars og Kjerringer. Hun er utdannet barnevernspedagog og jobber med funksjonshemmede barn og unge i Nittedal.