Feiende flott festivitetsfest, Levanger 2008.

Tekst og foto:Tor Ole Ree

Publisert i Al Farah bladet nr 52/januar 2009

Danserne feide energisk over scenen og jagde vekk det som måtte finnes av tunge høsttanker. Den orientalske festen i Levanger lørdag 25. oktober ble en flott oppvisning i forskjellige stilarter og danseglede.

Lamone Elnaas – Marianne Lyngstad med klassisk oriental.

Elisabeth Boye Okkenhaug danset en pop-oriental.
Agnes Raaness med orientalen Tales of Sahara

Den orientalske aftenen i Festiviteten var den første i sitt slag i det ærverdige kulturhuset som opp gjennom årene har hatt mange celebre gjester. Denne gangen var det orientens dans som forførte publikum. En nesten fullsatt sal overvar showet som hadde dansere fra Innherred, Trondheim og Oslo.

Jenny Staurset med Bollywood-fusion.
Jenny Staurset med tribal improvisasjon.
Siri Ydstie med oriental og tabla competition.

Jenny Staurset og Siri Ydstie var gjestedansere. Jenny tok publikum med til en fargerik tribal-verden, mens Siri forførte med oriental og trommesolo. Hennes dansegruppe, Bellyqueens, gjorde også suksess, og den flamencoinspirerte Cordoba satte publikum i tilnærmet hypnotisk transe. Kulturskolerektor Oddbjørn Hagen var munter konferansier og dukket opp med sprell, saidistokk, arabisk «sang» og forsøk på shimmy. Som fiskehandler i Alexandria gjorde han en overbevisende opptreden før festens initiativtaker, Svetlana Povarova Ree, danset en sprek melaya.

Bahareh Poroshad framførte en popdans med røtter i persisk folkedans.
Pop-oriental av Svetlana Povarova Ree. Tanja Lyng, Natalia Baydakova og Ewelina Bernat
Karoline Skjerve og Suzana Rizvanaj med en shabi.
Inga Ottersland og Sigrid Skjerve hadde en egenkoreografert dans inspirert av Shakira.

Alle danserne stilte opp gratis, og overskuddet av arrangementet, over kr 4000, går til oppbyggingen av et kultur- og ressurssenter i Homa Lime, ved Victoriasjøen i Kenya.

«El Hlewa», en moderne oriental med folklore av Svetlana Povarova Ree.