Pilates + dans = sant

Publisert i Al Farah bladet nr 79/desember 2015

Noen ganger kan det være lurt å legge vekk avanserte trinnkombinasjoner og musikk som skal tolkes, og bare fokusere på basistrening. Pilates er fint for dansere, fordi treningsmetoden fokuserer på et sterkt senter.

Treningsmetoden er oppkalt etter opphavsmannen Josef Pilates. Tysk-amerikaneren hadde bakgrunn blant annet som bokser, sirkusartist og selvforsvarslærer, da han i sin tid ble satt til å trene opp skadde soldater under 1. verdenskrig. Dette ble starten på en ny treningsmetode, som senere altså ble oppkalt etter Pilates. Etter at han emigrerte til USA i 1925 startet han opp et treningsstudio på åttende aveny i New York. Treningsmetoden ble raskt populær blant dansere, skuespillere og idrettsutøvere som ønsket kroppskontroll og som ville holde seg skadefrie.

 

Det er ikke uvanlig å lure på hva forskjellen er mellom yoga og pilates, da begge metodene har flere likheter, synes introverte og foregår på matte. Josef Pilates var inspirert blant annet av yoga, men mens yoga integrerer spiritualitet og meditasjon, fokuserer Pilates kun på det fysiske.