Tips og triks til deg som vil sende inn bidrag til Al Farah bladet

For at ditt bidrag skal se best mulig ut i magasinet, er det nødvendig å følge disse retningslinjene så godt det lar seg gjøre. Hvis du skriver mer enn maks antall ord, kan redaksjonen se seg nødt til å kutte i teksten eller be deg om å gjøre det.

Det går normalt 700 ord eller 4000 tegn inkludert mellomrom på en side. Da blir det plass til bilde(r) hvilket skaper en balansert side.

En artikkel bør inneholde:

  1. overskrift: ca 8-16 ord
  2. ingress: ca 50-100 ord
  3. mellomtitler: korte overskrifter som leder leseren gjennom teksten. Dette fungerer bra i reportasjer og artikler, men er ikke nødvendig i alle tekster.

 

FORFATTERPRESENTASJON

Vi trenger også en kort tekst om deg, 30-50 ord, samt et portrettbilde. Teksten skal være kort og informativ og inneholde følgende: Bosted, dansebakgrunn (faglig og/eller sosialt), yrke (hvis du jobber med noe annet enn dans) og evt. andre hobbyer. 

BILDER:
Dersom du sender inn bilder, husk følgende:
Krediter fotografen! Det er et stort problem for profesjonelle fotografer at bilder blir brukt uten tillatelse og uten kreditering. Dette bidrar til å undergrave profesjonen og fotografen går glipp av verdifull eksponering.

Ikke alle fotografer trenger kreditering. Er bildet ditt tatt av en amtørfotograf skriver du bare FOTO privat.

Hvis du sender inn et bilde som åpenbart er tatt av en proff men du ikke kjenner navnet, kan du skrive FOTO ukjent eller kilden til bildet, for eksempel nettsiden du fant det på.

Alle bilder skal ha filnavn i følgende format: først en tittel som beskriver hva som er avbildet (navn på personen/kort beskrivelse av motivet) deretter FOTO (navn på fotograf/privat e.l.)

Dersom du har blitt fotografert i et profesjonelt fotostudio, forsikre deg om at du har tillatelse til å bruke bildet. Noen studioer/fotografer legger inn sperre på filen slik at den ikke kan åpnes i designprogrammer og dermed ikke kan brukes av redaksjonen.