Al Farah forestilling 2018

Fredag 9.februar 2018. Forestilling på Cafeteateret i Oslo.

Gjestedanser Eleonora Nidal fra Italia – i samarbeid med Oslo Oriental Dance Festival. Eleonora Nidal holdt kurs i regi av Oslo Oriental Dance Festival i helgen.

Her kan du lese om kursene Eleonora holdt

Arrangementsansvarlig: Anbjørg Kolaas – som også var kveldens konferansier

Hele showet på under fire minutter:

 

Al Farahs festforestilling

Tekst: Maikki Fonneløp – fra Al Farah bladet nr 88/Juli 2018

ELEONORA NIDAL

Med 18 danseinnslag, fullt hus og god stemning, og en flott gjestedanser fra Italia, Eleonora Nidal – Al Farah-showet ble en suksess!

Litt av æren for det må faktisk Cafeteatret ha. Til tross for beskjedne garderobeforhold og smal scene byr Cafeteatret på en varm og rustikk atmosfære, kort avstand mellom dansere og publikum, og bokstavelig talt stor takhøyde. Å danse på Al Farah-scenen er en hjemmekoselig affære for erfarne dansere og en mindre skummel opplevelse for debutanter. 

Ashley Elgatian åpner showet med en egenkoreografert sløroriental til musikk av Paul Dinletir.

 

Deretter gjør Shireen en oriental til Hossam Ramzy, før Lene Martinsen fra Oslo Magedansstudios elevgruppe Bellystars danser en koreografi til en låt av Samira Said. Koreografien er inspirert av kombinasjoner hun lærte av Queenie, som var gjestedanser på fjorårets Al Farah-fest, og i samarbeid med Siri Ydstie.

Shireen
Shireen

Zhanna Voskoboynik danser også hos Oslo Magedansstudio, og hun valgte i fjor å kombinere bryllupsreisen sin med utforskning av Midtøsten. Hun kom hjem fra Kairo i desember med denne street shaabi-koreografien laget av Badr.

Så er det duket for stilskifte, og Tone og Danielle under navnet GypsyFlowers viser frem en ATS koreografert av Irina Koroleva (Amaya Trives) som er endret og tilpasset av Danielle.

Deretter danser Madeleine Gudmundstuen en delvis improvisert oriental til Tamra Henna (del 2).

Bellysisters er navnet på den nye elevgruppen til Oslo Magedansstudio, og Sonja, Marianne, Lisbeth og Cecilie opptrer til musikk av Emad Sayyah koreografert av Siri Ydstie.


Siste gruppe ut i første del er Shireens elevgruppe Bellycious, som består av Jannicke Beate Johnsen, Lena Ask, Marit Haslerud, Christina Rodriguez og Sirin selv. De danser shaabi til Saad Soghayers fengende «El Enab». Så avslutter Eleonora Nidal første del med en oriental mejanse.

Andre del åpner med Orientalicious, Studio Orients elevgruppe, som for anledningen består av Valentina Iversen, Belinda Bell, Jette Lind, Silje Mognes, Ashley Elgatian, Anette Lauen Borg og Solveig Wanvik. De danser en oriental og trommesolo med isisvinger koreografert av Helene Skaugen, basert på hennes eget semifinaleinnslag i Norske Talenter.

Gruppen Jalla Surprice danset sammen første gang allerede på Al Farah-festen i 1997 og er dermed en av de aller første dansegruppene som ble etablert i Oslo samtidig som foreningen ble grunnlagt. 21 år etter danser Jenny Staurset, Marte Moshølen og Hilde Johansen en fusion skjørtedans koreografert av Jenny.

Fra Hamar kommer Sunrise Group, som består av Anne Vikesland og Marit Mikkelsen, og de fremfører en shaabi koreografert av Yasmina of Cairo til musikk av Baligh Hamdi («Yachti Smalatayn»).

I år har Al Farah en dansende konferansier i Anbjørg Kolaas, og hun entrer scenen til musikk av Sarah Vaughan og leker seg gjennom en egenkoreografert jazz fusion.

Så er vi tilbake til orientalverdenen igjen, med Lill Olsen og Trude Cecilie Derbakk i en duett til Oum Kalsoums «Ana Fi Intezarak» koreografert av Linn Ottersen.

Bellystars, denne gangen med Siri, Christina, Lisa, Tonje, Lene, Zhanna og Sissel, danser en trommesolo koreografert av Siri Ydstie.

Asma Klai og Jennifer Vallee danser på Studio Orient og debuterer på Al Farahs scene med en shaabi koreografert av Maikki Fonneløp.

Så får vi se fusion gruppedans med Oslo Tribal and Bellydance School, og på scenen står Tone Indergård, Danielle Halluin, Kaisa Korsak, Ragne Hilde Guddal, Veslemøy Bach-Gansmo og Jorunn Sjølli (koreograf og gruppeleder). Eleonora Nidal avslutter andre del med en slørdans og trommesolo.

ELEONORA NIDAL

JALLA SURPRISE – Marte, Jenny og Hilde

ANBJØRG KOLAAS

ORIENTALICIOUS FRA STUDIO ORIENT

BELLYSTARS

 

ASMA OG JENNIFER

OSLO TRIBAL & BELLYDANCE SCHOOL

WORKSHOPS MED ELEONORA NIDAL