Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Hauken-i-redet 19

januar 27 @ 17:00 - 20:00

hauken-i-redet19

Hauken-I-Redet 19 er en veldedighetsforestilling i to akter, hvor publikum donerer penger til et veldedig formål. Forestillingen passer for hele familien. 

Husk å ta med kontanter eller skaff deg Vipps. Det blir loddsalg! I tillegg blir det salg av deilige, hjemmebakte kaker, nytrukket kaffe og leskedrikker.

Veldedighetsforestillingen Hauken-I-Redet har i flere år vært med på å bygge et ressurssenter med bibliotek, museum, helsestasjon mm. i Homa Lime, Kenya og senteret ble offisielt åpnet i høsten 2013. Vi ønsker å fortsatt kunne gi jenter i området en mulighet for å jobbe for kvinners rettigheter, utvikle seg individuelt og få bedre muligheter til å trygge seg selv og familien sin.

Bakgrunn for prosjektet vi støtter

Historien om ”det kvinnedrevne prosjektet” i Homa Lime ved Victoriasjøen øst i Kenya har røtter tilbake til 1985. Da kom en norsk kvinne for å arbeide som lærer på St.Alfred Alara (high school). Grete Omdal inspirerte kvinnene til å starte et en gruppe for borgerrettigheter, der kvinnespørsmål stod sentralt. Gingo Women group ble stiftet. Gruppen skiftet senere navn til ”Marit Women Group and Nadima Ken Express”. Marit som det refereres til er Marit Sigvang, også hun kom som lærer til Homa Lime. Gruppen tenkte også praktisk i tillegg til teoretisk tilnærming i kvinnespørsmål. De satte seg sammen og sydde for hånd, senere gikk de sammen om å kjøpe to hånddrevne symaskiner og seks pedaldrevne symaskiner. I løpet av et tiår hadde gruppen organisert seg i flere grupper:

PARALEGAL (med Mary Lieta som leder)
Gruppen arbeider med rettighetsspørsmål, også rent juridiske. De er talskvinner for og støtter de ”underpriviligerte” i lokalsamfunnet. De tar opp saker som handler om svangerskap blant mindreårige, overgrep, barne-arbeid, gjengifting av enker og tilfeller der enker og foreldreløse taper ansikt og familieeiendom. Det hører med til historien at Mary Lieta (som også er vår hovedkontakt i Homa Lime) var det første som stod opp mot denne tradisjonen med gjengifting med familiemedlem. Gruppen arrangerer møter for kvinner på markeder, kirker og andre steder for å informere om menneskerettigheter.

HEALTH CARE GROUP- (med Serphine Mambe som leder) Gruppen er samarbeider med det offisielle helsevesenet. De er en slags sanitetsdamer, slik de var før i Norge. Spesielt følger de opp ubemidlede familier, helsen til barnløse og personer som lever med HIV/AIDS. Rent praktisk er det gjennomføres hjemmebesøk og de gir råd/hjelp/veiledning.

GIRL CHILD RIGHTS (Marit Women Group)
Gruppen har som mål å forbedre jentenes situasjon opp mot skole, bekjempe trusler, seksuelle overgrep, uønsket graviditet og forhindre at jenter dropper ut av skole.
Denne gruppen fortsetter også sitt praktiske arbeid i systue, der de etter evne og økonomiske muligheter lager myggnettinger (malariasykdom er et alvorlig problem), skoleuniformer etc.

WOMEN RIGHTS GROUPS (Marit Women Group and St. Monica Group) Dette er ren kvinnekamp mot tradisjoner rundt gjengifting av enker til familiemedlemmer, arv etter dødsfall, rett til egen jord osv.

Kvinnene gjør alt på frivillig basis, og de fleste har i tillegg arbeid. De har opprettet forbindelser med andre organisasjoner i Kenya, blant annet Care Kenya.

Kvinnene i Homa Lime hadde lenge ønsket seg et eget sted, et ressurs- og kultursenter” der de kunne samle sine aktiviteter. Den norske vennskapsgruppen i Verdal og Levanger har siden 2003/2004 hatt kulturelle vennskapsforbindelser. Dette gikk over utviklingsprogrammet ”Youth Empowerment”, støttet av organisasjonen Vennskap Nord-Sør. Her legges det vekt på å støtte oppunder ungdommers utvikling, jamfør det kvinnegruppene arbeider med.

Vi i Tribal Troopers forstår at familier i ekstrem fattigdom lever under de verste forhold hvor deres hverdag består av sult, sykdommer, dårlig helse, manglende skolegang, ødelagte sosiale relasjoner, vold, seksuelt misbruk og rusmisbruk. Et sørgelig faktum er at årsakene til fattigdommen også forsterker hverandre. I følge Boisrovray (Dagbladet 17/7-15) er det viktig å arbeide for å hjelpe familier ut av ekstrem fattigdom ved å arbeide bredt. Vi er klare over at vår lille innsats ikke på noen måte kan dekke et helhetlig og godt nok tilbud. Vi har likevel funnet en liten vei inn til noen jenters muligheter for skolegang ved å arrangere veldedighetsforestillingen og med det samler vi inn penger til blant annet utdanning. Vi vet at utdanning kan være en strategi for å kunne trygge seg selv.

Detaljer

Dato:
januar 27
Tid
17:00 - 20:00
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/1983409651672818/

Arrangør

Tribal Troopers

Sted

Rommen Scene
Karen Platousvei 31
Oslo, 0988 Norway
+ Google Map
Hjemmeside:
https://www.rommenscene.no/