Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Magedans og yoga i eventyrlige Marokko

februar 24 - mars 3

Dette er en reise som vil bringe deg rett inn i 1001 natt stemning!

Kombinasjonen Marrakech med sitt yrende byliv, ørkenen med sine orangerøde sanddyner og uendelige stjernehimmel, magedans, yoga, musikk og trommer rundt leirbålet i Sahara-ørkenen – gjør dette til en «once in a lifetime» opplevelse!

Årets reise var særdeles vellykket og tilbakemeldingene var overveldende positive. Det ble skapt vennskapsbånd, det ble ledd og grått, danset og spist og opplevelsene og synsinntrykkene sto i kø. Det var særlig ørken-opplevelsen som satt spor.

*****
Som en av deltakerne sa det:

«… møtet med folka og alle kontrastene – fra by til fjellene, Draa-dalen med palmer og oaser, alle synsinntrykk underveis, og til slutt havne langt inni ørkenen – det var som et eventyr. Å være i Sahara på camp var både fantastisk og slitsomt, men ville ikke vært det foruten. Fantastisk fin gruppe og ledelse/instruktør, veldig avslappende. Lunsjene underveis i det fri, utrolig! Emma og hennes team, fantastiske folk! Det blir bare gode ord!»
*****

På turen i 2018 blir det magedansundervisning hver dag og man kan velge mellom nybegynner eller øvet-gruppe. De som vil blir også med og opptrer siste kvelden når det er showtime i ørkenen (kan anbefales!). Hver morgen er det felles yoga for alle. Klassen tilpasses gruppen og de individuelle deltagerne, så det er ikke noe problem om du aldri har prøvd yoga før. Vi har verdens mest magiske treningssaler; i Marrakesh bruker vi courtyarden til boutique-hotellet hvor vi bor eller takterrassen dersom temperaturen tilsier det, og i Sahara får vi et stort, tradisjonelt nomadetelt. Når vi stopper på veien mellom Marrakesh og Sahara, foregår dansingen på terrassen til hotellet hvor vi overnatter, med en fantastisk utsikt direkte til Ait Ben Haddou – en såkalt ksar (befestet by) som står på UNESCOs verdensarvliste og er et «must see» for alle som reiser til Marokko. I disse unike omgivelsene får både dansen og yogaen en helt ny dimensjon.

Overnatting og mat

Zamzam Riad & Spa ligger i gamlebyen i Marrakech. Det var opprinnelig et herskapshus der en av byens historiefortellere bodde, men eies nå av britiske Emma som har omgjort det til et boutique-hotell. Oppussingen er utført i vakker, tradisjonell marokkansk stil kombinert med moderne komfort. Hotellet har marokkansk spa med hammam, et nydelig midt-rom med langbord og en takterrasse med fantastisk utsikt over Atlasfjellene og et hyggelig sitteområde med solsenger. Måltidene hos ZamZam er en opplevelse for ganen, og hotellets stab prater flytende engelsk og er særs hyggelige og service-minded. Vi har stedet for oss selv når vi er der.

Underveis mellom Marrakech og Sahara overnatter vi i Ait Ben Haddou, som ligger langs den gamle karavanruten mellom Sahara og Marrakech. Ksaren (løst oversatt til ”festning”) er på Unescos verdensarvliste, og er usedvanlig vakker og godt bevart. Vi overnatter på Dar Mouna med en fantastisk veranda og utsikt rett mot festningen.

I ørkenen bor vi i Camp Adounia, en vakker og luksuriøs teltleir godt inn i Sahara-ørkenen. Campen driftes etter bærekraftige prinsipper for å sikre den skjøre balansen i ørkenen og har sitt eget Fair Trade-prosjekt med lokale berbere. Vi bor i tomannstelt med egne ”baderom”, vi spiser gode og sunne måltider og får servert tradisjonell marokkansk mynte-te (eller kaffe for de som foretrekker det) når vi enn måtte ønske det. Dette er luksus – og glamping på sitt beste!

Booking

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til dette 1001-natt eventyret – og garanterer en uforglemmelig opplevelse!

Detaljer

Start:
februar 24
Slutt:
mars 3
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
Hjemmeside:
https://www.ioj.no/orkenopplevelser_magedans_og_yoga_i_eventyrlige_Marokko

Arrangører

Oslo Magedansstudio
Inner & Outer Journeys