Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Workshops med Serena Ramzy

april 21 - april 22

Serena Ramzy ble født og vokste opp i Sao Paulo i Brasil, i et samfunn integrert med kultur fra Midtøsten. Serena begynte å danse da hun var 8 år gammel. Hun ble inspirert av sine søstre, som var profesjonelle dansere, til å begynne med ballett, moderne og selvfølgelig brasiliansk samba. Serena lærte seg også magedans og ble en av de yngste profesjonelle magedanserinner i Brasil i en alder av femten.

Lørdag 21. april

10.00-11.30 Serenas teknikk
Vi jobber med Serenas teknikk. Tenikk er essensielt for å forstå og oversette musikken, som igjen tillater en danser å bli ett med musikken på en elegant, unik og uanstrengt måte. Vi gjør oppmerksom på at det er forskjellig innhold på de to teknikkursene.

11.30-12.00 Pause

12.00-13.30 Beduin stammedans fra Egypt.
Vi utforsker de forskjellige jordnære bevegelser og de tradisjonelle dansestilene fra de egyptiske beduinene som man finner spredt utover i Sahara. Vi får lære dansestegene som de bruker i bryllupsfeiringer.

13.30-14.00 Pause

14.00-16.00 Koreografi oriental
Klassisk orientalsk dans har utviklet seg med historien og endret seg over tid. Den har absorbert elementer fra det tradisjonelle og det moderne; fra det lokale men også fra hele verden; og fra både nytt og gammelt. På koreografikurset lærer vi en koreografi som legemliggjør dette perspektivet, pluss at vi får forståelse av musikalske lag som på en måte viser oss veien i musikken. Kurset går over 4 timer fordelt på to timer lørdag og to timer søndag.

Søndag 22. april

10.00-11.30 Serenas teknikk
Se beskrivelse under lørdagskurset.

11.30-12.00 Pause

12.00-13.30 Baladi/Shaabi
Serena vil lære dere teknikker, musikalitet og konsepter innen baladi. Hun vil også lære oss en kort koreografi i det hun kaller «Serena Shaabi Vintage Style», som inneholder både baladi og Golden Era elementer. Et superinteressant tema for alle som elsker magedans!
Baladi er en urbanisert folklore som ser ut til å stjele danseres hjerter over hele verden. For å forstå denne tradisjonen må vi studere musikalske og kulturelle aspekter, så vel som kroppsspråk og meningen bak.

13.30-14.00 Pause

14.00-16.00 Koreografi oriental
Se beskrivelse under lørdagskurset.

Priser

Teknikk, beduin, baladi/shaabi: pr workshop 1,5t kr. 330 medlem/kr. 375 ikke medlem
Koreografi oriental: 4t kr. 880 medlem/ kr. 1000 ikke medlem

PAKKEPRIS: alle workshops 10 t = kr. 2000 medlem/kr. 2300 ikke medlem (Totalt kr. 200 rabatt)

Nivå

Trinn 2 og oppover (Litt øvet/Øvet). Alle som har hatt nybegynnerkurs kan delta.

Påmelding

send mail til zagroutha@gmail.com innen 23. mars

Betaling

Betal til vår konto 1503.68.37761 innen påmeldingsfristen. Husk å merke betaling med navn. Påmelding er bindende, og kursavgift blir kun refundert ved legeerklæring.

Serena Ramzy

I 1996 begynte Serena å samarbeide med den verdenskjente perkusjonisten Hossam Ramzy. De dro på turné og underviste og opptrådte sammen i flere enn 25 land. På denne turneen fikk Serena, som første kvinne i historien, lov til å opptre med orientalsk dans på 100 års jubileet for uavhengighetsdagen i Saudi Arabia.

Serena har opptrådt over hele verden, og hennes opptredener varierer fra klassisk til tradisjonell folklore; og fra baladi til moderne improvisert dans til improvisert live musikk.

Serena er kjent for sin melodiøse og grasiøse tolkning av musikk, eksepsjonelle teknikk , sin forkjærlighet for Golden Era og folklore, og enkle men elegante kostymer. Hennes filosofi er at kostymet skal være enkelt og ikke ta fokus fra dansen, men hjelpe med å fremheve bevegelsene. Serena har også en YouTube-serie med «Tip of the month» og mange av hennes opptredener har blitt nærmest legendariske og gått «viralt».
Mange av dere har kanskje hørt Hossam Ramzys vakre musikk, og Serena er altså hans kone som helt sikkert har inspirert mye avmusikken.

Serena og Hossam har egen danseskole litt sør for London, Drumzy School of music and dance, og Serena har også dannet et eget dansekompani,Serena Ramzy Dance Company.

Detaljer

Start:
april 21
Slutt:
april 22
Hendelse Kategori:
Hendelse Tags:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/520183508345020/

Arrangør

Zagroutha
Hjemmeside:
http://zfot.no/

Sted

Raw Dance Studio
Olav Tryggvassonsgate 38
Trondheim, 7011 Norge
+ Google Map
Hjemmeside:
http://www.raw-dancestudio.no/