Laster Hendelser

« All Hendelser

Workshops med Shema Raqs, Bergen

mars 23 @ 11:00 - mars 24 @ 16:00

Helgekurs med Shema Raqs i Bergen, arrangert av Zamila 

Se Facebook event her

Shema har undervist og opptrådt på prestisjetunge arrangementer rundt om kring i verden i mer enn 15 år, både som danser og som musiker (hun spiller arabisk fiolin). Hun er kjent for sin glamorøse, elegante og autentiske stil når hun opptrer. Shema er også kjent som en dynamisk og hyggelig instruktør. Hun hadde for ikke lenge siden et toårig opphold hos en beduinstamme i Egypt, hvor hun studerte og hadde opptredener, men er nå tilbake til sin base i Storbritannia hvor hun jobber med en doktorgrad og fokuserer på å dele sin kjærlighet for kultur, tradisjonelle danser, mat og språk.

Workshops
Lørdag 23. mars
Marokkansk Tanjaoua Street Dance Workshop
Kl 11:00-13:00
Åpent nivå (men bør ha danset magedans tidligere)
En høy energi type dans brukt ved festlige anledninger i Tanger. Shema har lært denne dansen gjennom flere år ved besøk i byen, mens hun bodde hos en familie i kasbhaen. Dansen inneholder intense hofte bevegelser, seige sirkler, hurtige danse trinn og mye humor!

Bedu-Khaleegi Dans
Kl 14.00-16:00
Åpent nivå (men bør ha danset magedans tidligere)
Denne worshopen vill gi deg mulighet til å lære en unik versjon av khaleegi fra Shema, som studerte denne dansen grundig i løpet av de to årene hun bodde hos Tarrabin beduinene i Sinai. Selvom dette er en del av Egypt, hørte de unge her på musikk fra Irak (og Saudi Arabia) heller enn egyptisk musikk, og har utviklet sin egen khaleegi-dans mikset med tradisjonell beduin arv. Det trenges ingen forkunnskaper i khaleegi. Vennligst ha på en si kjole/skjørt eller ta med et stort sjal/slør til å bruke i stedet for skjørt.

Søndag 24. mars
Baladi Workshop
KL 11:00-13:00
Litt øvet/ øvet nivå
Baladi er mer enn en serie med teknikker, det er en måte å formidle hvem du er, hvor du kommer fra og hvordan du føler deg, i hver bevegelse med røtter i egyptisk kultur. I løpet av dette kurset vil vi gå inn på måter å bygge opp intensiteten i dansen din, ved bruk av raffinerte og enkle teknikker for overganger og vekt forskyvninger, og å opprettholde elegansen selv når du danser med mye energi og følelser.

Egyptisk/Khaleegi koreografi til ‘Nassam Alyana’
Kl 14:00-!6:00
litt øvet/øvet nivå
Hussain Al Jassim er en irakisk artist som vant Arabisk Idol og som har dedikert sitt liv og sin musikk til å ‘bygge broer’ i Midtøsten – fremme fred og forståelse. Al Jassmi er veldig populær blant beduinene: vi vil lære en koreografi til hans versjon av en egyptisk klassiker, (originalt gjort av Najat,) – en ‘fusion’ av de to stilene fra Egypt og Gulfen, krydret med innflytelse fra beduin. Shema vil opptre med denne koreografien på hafla!

Se Hafla event på Facebook her

PRISER:
Medlemmer/ members:
1 workshop: 350,- nok
2 workshops: 650,-
Pakkepris alle kursene/ all workshops : 1200,-

Ikke medlemmer/ non members :
1 workshop: 500,- nok
2 workshops 950,-
Pakkepris alle kursene/ all workshops: 1500,-

Early-bird: pakkepris 1100,-/1400,- påmelding innen 21. januar 2019/21 January 2019.

Bindene påmelding pr mail til/ binding registration by e-mail to: zamila7@hotmail.com innen 14. mars 2019 /before 14 March 2019.

Shema performing Baladi 2016

Publisert av Shema Raqs Fredag 6. januar 2017

Detaljer

Start:
mars 23 @ 11:00
Slutt:
mars 24 @ 16:00
Hendelse Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/zamilaodf/

Arrangør

Zamila Orientalske Danseforening
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/zamilaodf/

Sted

Bergen Dansesenter
Georgernes Verft 12
Bergen, 5011 Norge
+ Google Map