Om Al Farah

«Farah» betyr glede, fest og bryllyp på arabisk. Al Farah – Foreningen for orientalsk dans i Norge er en frittstående forening for alle som er interesserte i orientalsk dans (magedans). Foreningen arbeider for å gi økt kunnskap om, og forståelse for orientalsk dans, musikk og kultur.

Al Farah ble stiftet i januar 1996. Nå har foreningen rundt 200 medlemmer, de aller fleste er norske kvinner som gjerne har vært i kontakt med orientalsk dans gjennom kurs, eller ved kontakt med kulturer dansen kommer fra.

Se våre vedtekter

Al Farah forestillingen i 2011 Tribal Troopers – Jenny og Jorunn

Medlemsblad

Al Farah Magasinet har inspirerende artikler for magedansere, inkludert intervjuer med norske og internasjonale dansere og  bilder fra danseforestillinger. Medlemsbladet kommer ut to ganger i året: april og oktober.

Deadline for innsendelse av bidrag: 25.februar og 27.august.

Bidrag sendes blad@alfarah.no

Vil du annonsere i bladet? 

Al Farah bladet nr 89/desember 2018

Festforestilling

Al Farah arrangerer festforestillinger hvert år, med variert program og stor takhøyde. Både profesjonelle og ferskere magedanserinner og -dansere kan opptre, og forestillingene inneholder en blanding av gruppedanser og solodanser i mange ulike stilarter, og på ulike nivåer. Vi inviterer som regel en eller flere gjestedansere, ofte fra utlandet.

Al Farah festen 2018 – i samarbeid med Oslo Oriental Dance Festival
Foto: Andre Elbing

Bli frivillig

Foreningen er basert på frivillig innsats og vi vil gjerne ha med flere som ønsker å bidra til å spre kunnskap om orientalsk dans. Vi ønsker spesielt å få med frivillige fra flere steder i landet, slik at foreningen kan representere medlemmene best mulig. Styret er avhengig av tips om saker og tekst/bilder til nettside og medlemsblad. Kontakt leder@alfarah.no for å høre hva du kan bidra med 🙂

Al Farah forestillingen i 2016 Gjestedansere Jenny Lovise Pedersen Staurset, Helene of Norway og Majken Wærdahl