2019

ÅRSBERETNING 2019 FOR AL FARAH – FORENINGEN FOR ORIENTALSK DANS I NORGE

Styret

Følgende styre ble valgt på årsmøtet 26. mai 2019 og har vært aktive i 2019/2020: Amina Bacali (leder), Catherine Ydstie (webansvarlig og bladgruppens styrerepresentant) og Maikki Fonneløp (kasserer). 

Styret har hatt 6 styremøter i 2019.

Styremiddag 2019 – Maikki, Catherine og Amina


Medlemstall

Foreningen hadde 130 medlemmer ved utgangen av 2019. Det ble registrert 16 oppføringer til nettsiden

 

Økonomi
Regnskapet for 2019 viser et overskudd på kr. 2 428,72,-. Overskuddet skyldes først og fremst en økning i antall betalte kontingenter, samt et overskudd fra festforestillingen. Andelen medlemmer som betaler med Vipps er over 50%, men utfordringen er at flere ikke betaler 5 kr. i transaksjonskostnad (gjelder per innbetaling). Dette medfører at de reelle inntektene ikke samsvarer med antall registrerte medlemskontingenter eller weboppføringer.

Al Farah Magasinet
Bladredaksjonen består av en redaktør, en layouter og en korrekturleser. Bladgruppa jobber kontinuerlig med å innhente nok bidrag til å produsere et blad som kan være interessant for medlemmene. Magasinet er et medlemsblad, og jobben som redaktør og korrekturleser gjøres på frivillig basis. 

Bladredaksjonen har produsert 2 utgivelser i 2019 (nr. 90-91). Magasin nr. 90/april hadde 56 sider og et opplag på 150 stk. Magasin nr. 91/oktober hadde 68 sider og et opplag på 150 stk. Redaktør for begge bladene var Catherine Ydstie og layouter Marta Dobrzynska. Totalt antall solgte annonser i 2019 var to helsider og en halvside.

Arrangement
Dansens Dager ble feiret med Al Farahs Flyvende teppe på Operataket i Oslo lørdag 27. april. Det var 6 medlemsinnslag samt premiére på Al Farahs flashmob-dans, koreografert av Shireen og fremført av Bellycious. Catherine Ydstie og Maikki Fonneløp sto for gjennomføringen.

Bellycious og flashmob. Klikk på bildet for å se flere bilder og filmsnutter fra Dansens Dager 2019


Festforestillingen ble arrangert 14. september på Caféteatret med totalt 17 påmeldte danseinnslag, 2 innslag med gjestedanser Michelle Galdo og en felles avslutning med flashmob-dans koreografert av Shireen. Det ble solgt til sammen 58 billetter – 38 stk. på forhånd og 20 stk. i døra, og festen gikk med overskudd. Konferansier var Valentina Iversen og arrangementsansvarlig var Maikki Fonneløp, med god hjelp fra Jill Berglund og Maria Strømme som hadde ansvar for billettsalg og garderober.

Dansere fra Zamila Orientalske Danseforening fra Bergen danser en Saiidi. Foto: Nabeeh Samaan. Klikk på bildet for å se flere bilder + filmsnutter fra danseshowet i 2019

PR
Al Farahs Facebook-side har 653 likerklikk. Siden holdes aktiv ved at styret og webansvarlig poster innlegg om relevante temaer, kommende arrangementer og nyheter om foreningen og medlemmene. Vi har 706 medlemmer i vår åpne Facebook-gruppe, og gruppen blir brukt aktivt til å informere om show, kurs og events. Kjøpte annonser til medlemsbladet, samt arrangementer i regi av private aktører under “Magedans i Norge” blir postet på Facebook-siden.
Al Farah har også fått Instagram med 168 følgere. Målet er at medlemmene tagger Al Farah og nevner foreningen når det publiseres bilder/videoer av blad, dans og andre ting som kan knyttes til Al Farah, og i forbindelse med den årlige festforestillingen. 

Jannicke. Foto: Nabeeh Samaan

Webside

Nettsiden har en kalender der medlemmene kan tipse webansvarlig om forestående arrangementer i inn- og utland. Nettsiden oppdateres jevnlig med artikler fra eldre Al Farah blader. Det er opprettet to nye faner på nettsiden: «Al Farah forestillinger» der du finner bilder og filmklipp fra Al Farah forestillinger opp gjennom årene, fra 2005 til og med i dag, og «Magedans og mat» som presenter restauranter som tilbyr magedans. Det som tidligere het Oppslagstavlen i bladet har nå blitt flyttet til nettsiden og fått navnet “Magedans i Norge”. Her kan medlemmene annonsere med tekst, bilde og hyperlink til nettside/Facebook-side. Oppføringen koster 200 kr per kalenderår, og kun medlemmer som har betalt årskontingent kan bestille oppføring. De som står oppført på denne listen vil med jevne mellomrom presenteres på Al Farahs facebookside; i tillegg får de en måned hver på Al Farahs nettside på forsiden. Dette vil gå på rundgang. Eventer og happenings i regi av oppførte under Magedans i Norge deles på Al Farahs Facebookside.

Dansens Dager 2019 – Søstrene fra Oslo Magedansstudio på Al Farahs flyvende teppe