Magedans på verdens ende

Sommerskole i landets nordligste fylke kan by på problemer rent værmessig – særlig for eventuelt tilreisende søringer som har et annet forhold til sommervær enn finnmarkinger.

Tekst: Ingunn Lyngstad, Alta Magedans.  Foto: Ingunn Lyngstad og Maya Thorkelsson

Publisert i Al Farah bladet nr 89/desember 2018

I Finnmark er det ofte ikke mer å gjøre enn det man finner på selv, særlig om du er interessert i dans. Og med det ustabile sommerværet vi har, kan man ofte like godt holde seg inne og danse.

Alta Magedans sommerskole, som ble arrangert for syvende gang i juni 2018, hadde godt med deltakere. Ivrige dansere kommer uansett sommervær.

Dyktige og hyggelige instruktører og blide deltakere, bidro til god stemning tross manglende sommerfølelse. På søndagen tittet solen fram, og da ble det faktisk deilig ute om man satt i le for vinden. Det er nok til å glede en frossen finnmarking.

 

 

 

FINNMARK er Norges nordligste og østligste fylke og det største i areal, men samtidig det minste i folketall. Navnets betydning er i førsteleddet finner, som trolig viser til mennesker med finsk-ugrisk språk, og sisteleddet mark i betydningen skog, utmark eller landområde. Alta er fylkets største by og har 15 094 innbyggere. Kilde: Wikipedia