DancEscapade i Hellas/in Greece

For English version – scroll down to the bottom……

En langhelg fylt med god gresk mat, gjestfrie folk, vakre strender, paraplydrinker, skravling, trening og avslapping

Av: Christina Biskitzi  –  trykket i Al Farah bladet nr 89/desember 2018

 

Plakias, Kreta
foto: privat

Sommeren 2017 ble DanceEscapade arrangert for første gang av to unike og forskjellige instruktører, Bozenka fra USA og Khalida fra Belgia. Begivenheten er en årlig foreteelse som foregår i Plakias på Kreta, i Boženkas dansestudio. DancEscapade handler i hovedsak om å rømme fra hverdagen i kalde Norden og bli inspirert av vill og vakker gresk natur, tillegg til å trene dansebevegelser og å ‘finne seg selv’.

Bozenkas dansestudio
Foto: Privat

Plakias ligger på eventyrlige Kreta, den største og mest berømte øya i Hellas. I følge den greske mytologien ble Zeus, far til guder og mennesker, født på Kreta. Der hadde han et forhold med den vakre nymfen Europa, som ga navn til vårt kontinent. Kreta ble frivillig en del av Hellas i 1913, men har beholdt mange av sine egne kulturelle trekk, blant annet poesi og musikk. På folkemunne er Plakias et sted med spesielt god energi og inspirasjon for artister og kunstnere. Begrunnelsen er at pyramidene i Egypt og Plakias ligger på omtrent samme breddegrad, og energien fra pyramidene flyr rett derfra og over til Plakias.

Strandbaren

DancEscapade varer en langhelg og innebærer ca. 15 timer med kurs og en liten hafla på lørdag kveld. Her blir bare kvinnene fra landsbyen invitert, noe som skaper en helt spesiell og intim stemning. Alle dansekursene og haflaen foregår i Boženkas dansestudio, som bokstavelig talt ligger rett på stranda. Mellom kursene er det bare å ta på bikinien og løpe ut for å rekke en liten dukkert i havet. Baren, som mannen til Boženka driver, ligger rett ved siden av studioet og er alltid klar til å servere snacks, forfriskende juice og gresk frappé (sommerkaffe i Hellas).

 

 

Khalida drumsolo – 2017 (Kouklès show in Verviers, Belgium):

 

Bozenka – Egyptian Dream:

 

DancEscapade in Greece

Article by Christina Biskitzi – translation by Nora Marie Ask

A long weekend consisting of tasty Greek food, warm and hospitable people, beautiful beaches, umbrella cocktails, talking and bonding, fitness and relaxation.

Two unique and different instructors arranged DancEscapade for the first time in the summer of 2017, Boženka from The US and Khalida from Belgium. The event is an annual one, taking place in Plakias on the island of Crete, in Boženka’s studio. The concept of DancEscapade is to take a breather from everyday life in the cold North and get inspiration from the beautiful Grecian scenery, perfecting dance moves and techniques and finding oneself.

The island of Crete is the largest and perhaps most famous island in Greece and it is where we’ll find Plakias. According to Greek mythology Zeus himself, father to gods and humans, was born on this isle. This is where he had a relationship with the beautiful nymph Europa, who gave name to our continent. Crete declared a union with Greece in 1913, but have retained its cultural identity through poetry and music. It is said that Plakias is a place with particularly good energy and inspiration for artists and musicians. The background for this belief is that it is at approximately the same latitude as the pyramids of ancient Egypt, and the energy travels straight across the pond to Plakias.

DancEscapade is an extended weekend with about 15 hours of classes and a small hafla on the Saturday evening. The women, and only the women, from the village are invited to attend, which creates a very special and warm atmosphere. All the dance classes and the hafla takes place in Boženka’s studio, perfectly situated practically on the beach. Between classes you could just throw on a bikini and jump right in for a refreshing break. The bar next door is run by Boženka’s husband, and he’s always ready to serve up snacks, refreshing juices and Grecian frappe.