Omanske Frokostpannekaker

Tekst: Sarah Hoem Iversen

Trykket i Al Farah bladet nr 84/mars 2017

Da søsteren min og jeg dro til Muskat (hovedstaden i Sultanatet Oman i Arabia) for å besøke broren min var han ikke sen med å ta oss med på en lokal kafe for å spise omanske pannekaker. Vi prøvde tynne, sprø pannekaker med mild omansk ost, honning eller egg, og de var kjempegode! En annen variant er imidlertid små frokostpannekaker med kardemomme som ofte serveres med honning eller sirup til lørdagsfrokost.

Ingredienser:

  • 1 kopp finmalt eller sammalt mel
  • 2 kopper vann
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • smør eller margarin
  • honning (kan erstattes med daddelsirup)

Min brors osmanske venn forteller at det finnes mange ulike pannekakevarianter i Oman,  og at noen varianter brukes til spesielle anledninger , som for eksempel barnedåp. Oppskriften her er imidlertid lik den moren hans brukte hver helg da han var liten.

Slik gjør du:

Varm stekepannen og smør den. Bland mel, vann, salt og kardemomme godt sammen i en bolle. Beregn ca 1/8 kopp røre til hver pannekake. Stek pannekaken til den er gyllenbrun på undersiden før du snur den og steker en like lenge på den andre siden. Du kan gjerne drysse litt smelte smøre over pannekaken. Dryss deretter honning eller sirup over. Pannekakene serveres varme.

Disse pannekakene blir nokså tynne. Dersom du ønsker tykkere og luftigere pannekaker kan du tilsette et egg og en teskje bakepulver til røren.