Oslo Oriental Dance Festival 2018

Tekst: Catherine Ydstie  Foto: André Elbing

Publisert i Al Farah bladet nr 88/juli 2018

Årets festival startet fredag 9. februar og avsluttet søndag 11. februar – på selveste fastelavnssøndag.  På folkemunne kalles ofte fastelavn for bollesøndag da det spises hveteboller fylt med pisket krem eller vaniljekrem, toppet med melisdryss. Hvetebollene representerer den fete kosten som ble servert på fastelavnssøndagen, tidligere også kalt fleskesøndag, for å fete opp folk før 40 dagers faste med mager kost satte inn.

Arrangørene – Helene og Atle

Oslo Oriental Dance Festival serverte nydelige dans med stjernedryss på gjennom hele helgen. OODF arrangerer en mindre variant av festivalen annethvert år, men selv om dette var en “festival light” fikk vi likevel full pakke med 4 ulike kategorier i konkurransen Dancer of the Year, Gala show og masse ulike workshops. Vi ble virkelig fetet opp på dans, dans og mer dans!

Fredag var det Dancer of the Year (ofte forkortet til DOTY) på Cafeteateret i Oslo med kategoriene Oriental Profesjonell og Folklore og lørdag var det kategoriene Oriental Amatør og Fusion 

Etter at vinnerne var ropt opp, premier var delt ut, gratulasjoner var gitt og tårer var tørket, var det duket for Gala Show. I showet fikk vi se de norske danserne Maikki Fonneløp og Amina Bacali, Leilaa Hiromi fra Japan, polske Rozalia Walocha og Alia Kluchenkova, og festivalarrangøren selv, Helene Skaugen. Trommegruppa DumTekOrient fra Studio Orient, ledet av musikeren Safaa Al-Saadi, fremførte et innslag, og Jenny Staurset som konferansier bandt det hele fint sammen.

GALA SHOW

TROMMEGRUPPA DUMTEK ORIENT

AMINA OG MAIKKI

ALIA KLUCHENKOVA FRA POLEN

ROZALIA WALOCHA

MAIKKI FONNELØP

LEILAA HIROMI FRA JAPAN

HELENE SKAUGEN

WORKSHOP MED HELENE SKAUGEN

WORKSHOP MED MAIKKI FONNELØP

WORKSHOP MED ELEONORA NIDAL – klikk på bildet så kan du lese en artikkel med omtale av kursene hun holdt

WORKSHOP MED LEILAA HIROMI

WORKSHOP MED ROZALIA