Tekst: Maikki Fonneløp
Dette er min versjon av arabisk linsesuppe, tilpasset norske forhold. En smakfull, næringsrik og lettlaget suppe.
Antall: 3-4 personer og Tid: 25 minutter
Ingredienser:
- 2 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 gulrot
- 2 mellomstore poteter
- 2-3 terninger grønnsaksbuljong
- 2 bokser (ca 600 gram) hakkede tomater
- 300 gr røde linser (kun skylles, ikke bløtlegges)
- 1 ss rød curry paste
- 1 ts spisskummen
- 1 ts timian
- Salt, pepper, finhakket persille
- Ca 5 dl kokende vann
- 2 ss smør el 2 ss rapsolje
- 1 ss creme fraiche
Forberedelser:
Finhakk løk og hvitløksfedd. Skrell potetene og fulroten, og kutt alt i små biter (gulroten kan også rives). Skyll linsene godt i kaldt vann til skummet er helt borte.
Slik gjør du:
Smelt smør eller varm opp olje i en kasserolle. Surr hvitløk og løk til det er blankt, deretter rør in curry paste. Ha i hakket tomat, buljong, gulrot og halvparten av vannet, og la det surre i ca. 10 min. på middels varme. Ha i linser og poteter og la det koke under lokk i 10-15 min til linsene er myke, spe på med mer av vannet. Smak til med salt og pepper, timian og spisskummen, rør inn creme fraiche de to siste minuttene av koketiden. Dryss persille over suppen rett før servering eller server i en skål ved siden av.
NB! Avhengig av hvor tykk du vil ha suppen kan du justere mengden vann. Bruker du mer vann må du smake deg til med mer krydder og/eller buljong. For smaksvariasjon kan du også bruke grønne linser.
Serveres med flatt, egyptisk brød og sitronbåter.
Bil hana wa al-shifa (Ha et smakelig måltid)