Orientalsk helaften – Ælvespeilet i Porsgrunn 20.juni 2019

Tekst: Marita Johnsen

Publisert i Al Farah bladet nr. 91/Oktober 2019

Endelig var dagen her, dog med en del regnbyger truende på himmelen. Danserne gjorde seg klare med lydsjekk og test av scene og dansegulv. Forventningene var store og planen var klar, dette skulle bli en kveld Porsgrunn ikke ville glemme!

Hege, Lene Ludvigsen, og Hanne åpnet på scenen med slør-oriental. Foto: Kai Hansen

Foto: Kai Hansen

Initiativtakerne Hanne Nilgard og Hege Slettemeås hadde organisert og planlagt denne orientalske aftenen over lengre tid, og samlet en gruppe dansere fra flere steder.  I tillegg hadde de også fått med seg ikke ukjente Safaa Al-Saadi og Eirik Nørstrud Wanvik på arabiske trommer og keyboard. Stedet der showet skulle holdes var det etterhvert ganske så kjente og nye kulturhuset i Porsgrunn: «Ælvespeilet». 

Safaa og Eirik Foto: Kai Hansen

Da klokka nærmet seg lydsjekk var alle på plass med svingende hofter og smil om munnen. Brit Wiedswang, Signy Willums, Cathrine Desirèe Nordmark Sudenius, Lene Dyvik Ludvigsen, Hanne Nilgard, Hege Slettemeås og nykommeren Marita Johnsen var alle tilstede med positiv energi og smittende latter!

Marita Andreassen Johnsen Foto: Kai Hansen
Cathrine Desiree Nordmark Sudenius på scenen med trommesolo Foto: Kai Hansen
Hege smyger seg mellom publikum Foto: Kai Hansen

Noen regndråper falt innen lydsjekken var ferdig, men det lot ikke til at det tilstrømmende publikum la merke til dette. Da showet begynte hadde sola kommet fram, og en hel del nysgjerrige mennesker var samlet ved utescenen på Ælvespeilet. 

Foto 10 Foto Kai Hansen

Med sommerfugler i magen og mystiske slør rundt seg, danset Hanne, Hege og de resterende danserne seg nedover rådhustrappen, inn blant publikum og fram til fronten av scenen. Da folk fikk øye på de flotte danserne med de fargesprakende og glitrende kostymene, vanket det høylydt plystring og stor applaus fra et smilende publikum.

Foto 9 Pop oriental med Signy Willums, Lene Dyvik Ludviksen og Brit Wiedswang Foto Kai Hansen

Showet besto av både gruppedanser og solodans, dans med slør og slørvifter. Oriental, shaabi, trommesoloer, ja, endog sigøynerdans!

Det hele ble avrundet med at alle danserne kom opp foran scenen og danset til orientalsk musikk akkompagnert av Safaa og Eirik på trommer. Her ble også publikummere invitert opp til dans, hvorav noen ivrige ble med og danset helt til sangen var slutt. Deretter beveget alle magedanserne seg bort fra scenen og opp rådhustrappa igjen med sine svingende hofter og mystiske slør, til publikums store fryd. 

Arrangørene Hege og Hanne sitter igjen med et meget godt inntrykk av kvelden, og har fått mange positive tilbakemeldinger på at slike show ønsker Porsgrunn å ha mer av!

Marita er en artist og danser fra Skien. Startet som magedanselev hos
Hanne Nilgard høsten 2018 og har rukket å være med på flere show innen
dabke og magedans, bla. PIT.