Shema Raqs i Bergen, mars 2019

Publisert i Al Farah bladet nr 91/oktober 2019

I mars 2019 inviterte Zamila til workshops med Shema Raqs. På timeplanen sto det kurs i Marokkansk Tanjaoua Street Dance, Bedu-Khaleegi Dans, Baladi og Egyptisk/Khaleegi koreografi, etterfulgt av en uformell Hafla.

Shema Raqs. Foto: Karianne Ramstad
Hafla-performers
Dansende mennesker er glade mennesker : Glade mennesker på kurs i Marokkansk Tanjaoua Street Dance og Bedu-Khaleegi Dance med Shema Raqs lørdag.


Shema har undervist og opptrådt på prestisjetunge arrangementer rundt omkring i verden i mer enn 15 år, både som danser og som musiker (hun spiller arabisk fiolin). Hun er kjent for sin glamorøse, elegante og autentiske stil når hun opptrer. Shema er også kjent som en dynamisk og hyggelig instruktør. Hun hadde for ikke lenge siden et toårig opphold hos en beduinstamme i Egypt, hvor hun studerte og hadde opptredener, men er nå tilbake i Storbritannia hvor hun jobber med en doktorgrad og fokuserer på å dele sin kjærlighet for kultur, tradisjonelle danser, mat og språk.

Shema Raqs finner du på Facebook og nettsiden: https://emmalucycole.com