Tablakurs med Safaa Al-Saadi og Sattar Al-Saadi i Bergen, 2019

Tekst: Karianne Ramstad

25. august 2019 var Zamila Orientalske Danseforening heldig å få besøk av Safaa og Sattar Al-Saadi i Bergen. Vi holdt Tabla Workshop på Kulturhuset Danckert Krohn. Ni deltakere fikk lære spille grunnleggende arabiske rytmer på tabla.

En glad gjeng på tablakurs Foto privat

Om kvelden hadde Safaa og Sattar konsert på Café Sanaa. Her var Ahmed Saion gjestemusiker på fiolin. Elevene på kurset ble invitert med til å danse og spille tabla.  Sarah Hoem Iversen hadde en opptreden til musikken og fire av kursdeltakerne var med på scenen med tabla.

Fra konserten på Café Sanaa: Sarah Hoem Iversen, Anita Mai Kristine Harestad, Karianne Ramstad og Eli Augustinussen

Cafe Sanaa: Stemming av instrumenter før konserten:

Tekstforfatter Karianne Ramstad begynte med magedans i 2002. Hun danset mange år med Laagens Juvel i Kongsberg, hvor hun også var styremedlem. Etter at hun flyttet tilbake til fødebyen Bergen i 2012 ble hun medlem i Zamila Orientalske Danseforening der hun for tiden er styreleder.