Raqs Attacks!

Tekst: Danielle Halluin.   

Foto: Espen Stang og Andreas Ulvo

Publisert i Al Farah bladet nr 87/desember 2017

Tribal Troopers ønsker velkommen

Hva er dette for et fenomen? Hvem angriper?

I loooove Raqs Attacks! J’adoooooore Raqs Attacks! Jeg elsker Raqs Attacks!

Hvorfor?

Jo, fordi det er helt fabelaktig! Det er utrolig gøy og givende å få være med på angrepet. Få oppleve det som skjer der, både som danser på scenen og som publikum. Jeg har vært så heldig at jeg har hatt anledning til å få være med alle gangene unntatt én.  Jeg gleder meg til hver eneste gang og anbefaler på det sterkeste å ta en tur. Være med på scenen eller som publikum.

Juni 2015. Foto: Espen Stang

Hva skjer der som er så spennende?

Dans, dans og atter dans! Farger. Glede. Samhold. Minst en hel time med underholdning. Både solodansere og grupper. Og en gang iblant er det gjester fra det «store utland». Virkelig spennende! Og så er det er gratis. Det er bare å ta med seg familie, barn, barnebarn, naboer og venner uten at det koster deg en krone! 

Juli 2015. Foto: Espen Stang

Hvem kan være med i angrepet?

Alle som har lyst. Det er førstemann-til-mølla-prinsippet. Her er det lurt å være rask til å melde seg på med en gang man får nyss om arrangementet. Det kommer info om det på Facebook i god tid. Det er bare å følge med!

Raqs Attacks! på Facebook

August 2016. Foto: Espen Stang

Hva får en med seg? 

Man får sett dansere fra mange forskjellige danseskoler. Det er flere stilarter og nye former for dans og uttrykk. Man treffer gamle venner og ikke minst, man får nye venner! Stemningen er så god at det er veldig lett å komme i kontakt med hverandre, og en kan bli kjent med både de som opptrer og de som kommer for å se på. Gleden smitter og man har lyst til å dele den.     

Juli 2017. Foto: Espen Stang

Hvor skjer det?

På et nydelig sted, Cafe Månefisken, ett av Akerselvas koseligste serveringssteder. Mat og drikke kan man få der. Man kan sitte inne og nyte dansen, eller man kan sitte ute og drømme seg bort ved elva. Men det er inne det skjer, der er det en liten scene hvor danseglade jenter opptrer.  

Juni 2017. Foto: Espen Stang

Hvordan er stemningen?

Varm og god, og med et entusiastisk publikum. Det klappes og hoies. Det er helt fantastisk. Er man på scenen blir man fort «varm i trøya». Har man vært nervøs, så forsvinner det fort takket være oppmuntrende smil og tilrop fra publikum. Det er så mye entusiasme i lufta!

Mai 2017. Foto: Espen Stang

Hvordan ble det til?

Det er takket Tribal Troopers ved Jorunn Sjølli og Jenny Lovise Pedersen Staurset som fikk dette i gang. Første gang var vel i mai 2015. Det arrangeres 4-5 ganger i løpet av sommeren, alltid på siste søndag i måneden, fra mai til september.  Så det er lett å huske.    

September 2015. Foto: Andreas Ulvo

Følg med og vær med, du vil ikke angre! 

Og takk til Tribal Troopers for et kjempeflott tiltak!

Tribal Troopers


Tekstforfatter Danielle er opprinnelig fra den fransktalende delen av Belgia, og hun har bodd i Norge siden 1971. Hun var med på å starte Al Farah-foreningen, og etter en lang pause fra magedansen begynte hun med ATS. Hun er skikkelig bitt av ATS-basillen, men elsker å se på alle slags typer magedans og andre dansestiler.