Treasure Tribe tester transporten i Tromsø (Alle gode ting e 3T)

Tekst: Hilde Bjørnstad

Publisert i Al Farah bladet nr 90/April 2019

I 2018 hadde tribalgruppa «Treasure Tribe, Tromsø» et årsprosjekt gående. Sånn omtrent annenhver måned dansa og filma vi på et sted i byen som har med transport å gjøre, og til slutt satte vi alle klippene sammen til en film.

Februar – småbåthavna

Man har ikkje mer artig enn man lage sjøl! I februar starta vi det hele med å danse i småbåthavna i Tromsdalen, til stor fornøyelse for en lokal fisker, som vinka iherdig til oss idet han tøffa ut av havna. Mye latter ble det da vi oppdaga at porten ned til båtene var videoovervåka – den som vi nettopp hadde hengt på i et liksom-forsøk på å få den opp.

April – flyplassen

I april sto flyplassen for tur. Her ble det mye organisering for å få tillatelse, da det ikke er lov å filme noen ansatte på flyplassen, og vi måtte passe inn dansinga i et tidsrom der det ikke var så stor trafikk i ankomsthallen. Vi fikk noen rare blikk da vi ankom flyplassen i våre voluminøse ATS-kostymer og prøvde å få plassert alles reisevesker oppå hverandre på innsjekkingsvekta.

Juni – Havneterminalen

Den nye Havneterminalen i Tromsø åpna i juni – og vi var de første til å danse på «taket»! Havneterminalen hadde reklamert med «Tromsøs svar på Operataket» – og da var det jo en selvfølge at vi skulle danse der!

September – Hurtigruta

Ved inngangen til september reiste vi på helgetur til Harstad og tok Hurtigruta hjem til Tromsø igjen. For en service! Vi fikk låne en lugar å skifte i, betjeningen hjalp oss med filming og vi fikk «spesialbehandling» i restauranten. Vi fikk mye oppmerksomhet fra de andre passasjerene og mange tilskuere da vi dansa på dekk mens båten seilte.

Oktober – parkeringstunnellen

Oktober er «Halloween-måned». Hva passer vel bedre enn å danse inni fjellet – i en tunnell – med halve ansiktet malt som «sugar skull»? Morsomt å gå gjennom sentrum ferdigsminka med dødningehode i halve ansiktet.

KAN IKKJE FØRSTÅ KOFFØRR FOLK VA SÅ SKVÆTTN DENNE KVELDEN!

Årsprosjektet blei avslutta i desember med dansing om bord i en buss – i fart! Utstyrt med julepynt i belta, øra og hår ankom vi «Bussring, Tromsø», der en hyggelig bussjåfør rista litt på hodet da vi dro med oss juletre (med lys) og adventsstaker inn i bussen hans. Men han syntes nok det var litt stas også, for han fotograferte nesten like mye som vår egen fotograf gjorde! 

Desember – buss

Fryktelig mye gøy har vi hatt, og vi ser ikke bort fra at vi gjør noe liknende et annet år. Men vi må bare ha en pause først.

 

Tekstforfatter Hilde Utgård Bjørnstad er fra Tromsø, utdannet hjelpepleier/pedagogisk barnepleier og jobber i en idrettsbarnehage. Hun har vært med i dansegruppa Habibi siden oppstarten i 1999, og i 2014 startet hun tribalgruppa «Treasure Tribe, Tromsø».