Carianne Gregersen, vinner av Folklore, DOTY 2015

Oslo Oriental Dance Festival – Dancer of the Year 2015

Tekst: Miriam Embla

Publisert i Al Farah bladet nr 77/mai 2015

Hva het låta/artisten du danset til og hvorfor valgte du nettopp den?

Låta jeg danset til heter Baladi ya oyouni, albumet heter Enti ya Amar av Mercedes Nieto og Mounir Cairo Orchestra. Grunnen til at jeg valgte den låta var fordi det var ingen andre sanger som traff meg så godt som den gjorde. Jeg følte at den var en sang som få likte eller hadde hørt. Den ble bare finere for hver gang jeg hørte på den, og den beskrev mine følelser så godt. 

Hva ga deg motivasjon til å delta i konkurransen?

Det som ga meg motivasjonen til å delta i konkurransen er tilbakemeldingene man får av dommerne og det er en fin måte kunne utvikle seg på. Det var også første gang jeg deltok i folklore kategorien, så tenkte den kunne være en fin utfordring for meg som danser, det å gjøre noe nytt. Mine danselærere er også en av grunnene til min motivasjon.

Hva føler du at du har fått ut av konkurransen i ettertid?

Det jeg har fått ut av konkurransen i ettertid er mer fokus på hva jeg må arbeide med videre, for å bli en bedre danser. Er mye mer bevisst på hver bevegelse når jeg danser og tenker mer på sammenhenger av ulike bevegelser og kontraster. Det har utviklet en annen måte å tenke på innenfor dans enn hva det har gjort før. Folk fra magedansmiljøet husker meg igjen og mange hyggelig tilbake meldinger.


Hva vil du si til de som ønsker å delta i DOTY neste år? Har du noen råd?
Det som er viktig å tenke på er at det skal være en helhet i alt du gjør på scenen og ha lidenskap for det du gjør. Det aller viktigste er å være seg selv og ha det gøy.

 

Tekstforfatter Miriam Embla er en Oslo-basert danser med tribal fusion magedans som spesialitet. Hun har utdannelse innen billedkunst og kulturledelse, har vært redaktør for Al Farah Magasinet og underviser ved Oslo Tribal Bellydance School.