Marte Fagereng, vinner av Oriental Amatør, DOTY 2015

Oslo Oriental Dance Festival – Dancer of the Year 2015

Tekst: Miriam Embla

Publisert i Al Farah bladet nr 77/mai 2015

Hva het låta/artisten du danset til og hvorfor valgte du nettopp den?

I orientalen danset jeg til en låt som heter Nesma som spilles av The Cairo Arabic Music Ensemble. Jeg valgte denne låten først og fremst fordi jeg likte den veldig godt. Jeg valgte den også fordi den inneholdt masse kontrast, som jeg liker veldig godt, og som jeg føler er lurt å velge i konkurransen for å vise frem mest mulig. 

Hva gav deg motivasjon til å delta i konkurransen?

Jeg har deltatt to ganger før og derfor ble det sånn at jeg valgte å melde meg på igjen for å ha et mål å jobbe mot. Jeg føler at jeg jobber ekstra hardt når jeg melder meg på konkurransen, og tilbakemeldingene man får fra dommerne kan man lære masse ut av. I tillegg syns jeg det er veldig morsomt å delta.

 

Hva føler du at du har fått ut av konkurransen i ettertid?

Jeg føler at jeg har utviklet meg fordi jeg har jobbet masse, det er en veldig god erfaring. Jeg syns det er utrolig gøy å delta i konkurransen, og ikke minst lærerikt. Det gir meg motivasjon til å jobbe videre. 

Hva vil du si til de som ønsker å delta i DOTY neste år? Har du noen råd?

Velg en låt og koreografi som du liker og som passer deg der du får vist ditt beste, og jobb hardt i god tid fram til konkurransen. Velg en lærer du stoler på og ta masse privattimer. Når dagen er kommet er det lurt å ikke stresse, og heller ikke fokusere for hardt på at det er konkurranse, men heller tenk at man gjør en så bra opptreden man kan.

Marte Oriental finner du på Instagram her og   Facebook her

 

Tekstforfatter Miriam Embla er en Oslo-basert danser med tribal fusion magedans som spesialitet. Hun har utdannelse innen billedkunst og kulturledelse, har vært redaktør for Al Farah Magasinet og underviser ved Oslo Tribal Bellydance School.