Ad fontes*! I Pirkkala!

Publisert i Al Farah bladet nr 51/november 2008

Tekst: Mirja Weston

*Ad fontes= til kilden (latin)

Pirkkala, Tampere, Finland,  september 2008. Vi hadde ventet i to år på dette, endelig var avreisedagen kommet! 

På sensommeren 2006 dro den norske tribal gruppa Tribal Troopers langt inn i de finske skoger for å finne kilden til sin dans. Vi tilbrakte en helg sammen med selveste Carolena Nericcio. Hun er grunnleggeren av Fat Chance Belly Dance og den som faktisk har systematisert og utviklet ATS metoden (American tribal style) for improvisasjon i gruppe. Workshopene var fantastiske og forestillingen lørdag kveld, der vi fi kk oppleve Carolena opptre sammen med sin stjerneelev og business partner Megha Gavin, var spektakulær. Denne  helgen står for oss som magisk og enestående, og  forventningene til fortsettelsen var skyhøye. Da vi fikk invitasjonen for to år siden, meldte vi oss på umiddelbart. Vi har spart penger fra danseoppdrag siden.

Carolena og Magha gnistrer

 

Denne gangen var det flere fra Norge som dro til Pirkkala for å lære direkte fra tribal-kilden.  Vi var flere fra Oslo, blant annet instruktør Elin Kåven, og en hel gjeng fra Stavanger. Vi møtte dansere fra Irland, Russland, Estland, Sverige,  Frankrike og Finland. De aller fleste bodde sammen i et gammelt, hvitt trehus ved en enorm innsjø. Workshopene ble holdt i en stor idrettshall  i nærheten, og om kvelden var vi sammen med de andre danserne.

Carolena Nericcio og Megha Gavin underviser.

Lørdag kveld var det forestilling, og mange opptrådte, blant andre Elin Kåven og Tribal Troopers. I år igjen fikk vi gleden av å se Carolena og Megha i aksjon. Med sin særegne metode, unike utstråling, vakre og personlige kostymer, perfekte teknikk og enorme energi og danseglede, gjorde de dette til noe helt spesielt for oss alle. Mange holdt pusten, og flere lo av ren glede over å se mester og stjerneelev i perfekt dansekommunikasjon.

Flott sigøyner-inspirert dans med en dame fra Russland
En av kursdeltagerne

På workshops i løpet av tre hele dager fikk vi undervisning i mange temaer i tillegg til å gå gjennom ATS-metoden fra grunnen av. Vi hadde leksjoner om kombinasjoner, kommunikasjon mellom danserne, powerful presence, magerulling og flutters, tips og triks om spinning og snurring, litt anatomi, litt floorwork og ikke minst fikk vi høre Carolena selv fortelle om Fat Chance’s opprinnelse og historie.

Carolena.

Inspirerte, glade og svimmelt fulle av inntrykk  dro vi hjem igjen til Norge. Vi har fått nye venner  og møtt mange tribalinner vi vil danse mer med. Vi fortsetter tribal-livet vårt her og gleder oss til neste gang vi får møte Carolena og Megha igjen.

 

Nydelige Oksana Pes