Valentina Iversen, andreplass i Folklore Amatør, DOTY 2019

Oslo Oriental Dance Festival – Dancer of the Year 2019

Publisert i Al Farah bladet nr 90/april 2019

Tekst: Catherine Ydstie. Foto: Andre Elbing

Hvilken stilart danset du, og hvorfor valgte du akkurat denne stilarten? 

Jeg valgte å stille i folklore med en sassy shaaby. Grunnen til at jeg valgte å opptre med en shaaby er fordi denne stilarten er ganske fri, ikke minst så gir den deg mulighet til å sette ditt eget preg på den. Selve koreografien var av Helene Skaugen, men den ble noe helt annet og eget når man får lov til å sette sitt eget preg på koreografien. Personlig elsker jeg å kunne leke litt med karakteren som man trer inn i når man står på scenen.

 Hvilken låt danset du til ?

Låten var «Eh Elly Beyhsal Dah» av Hakim, som oversatt betyr «Hva er det som skjer?». Den handler om ei jente som vet at hun er utrolig pen og vakker.

 Hva var din motivasjon for å stille i DOTY?

Min største motivasjon var vel det å kunne se om jeg fortsatt hadde teken. Jeg ga meg som konkurransedanser innen sjangeren Freestyle/discojazz og hip-hop for 11 år siden. Gøy å kunne pushe og teste seg selv igjen på denne måten. 

 Hvordan forberedte du deg til konkurransen?

En privattime for å finpusse på trinnene samt små endringer. I tillegg hørte jeg på sangen daglig og danset koreografien i hodet. Minst 30 min. hver dag med gjennomkjøring av trinnene.

 Hva tenker du om å konkurrere i magedans?

Jeg synes det er flott at det også arrangeres slike konkurranser i Norge. Mitt inntrykk er at DOTY og deltakelsen i DOTY har blitt større for hvert år. Jeg synes det er fint at konkurransen også er åpen for alle i magedansmiljøet, uansett om du har vært i gamet lenge eller er nybegynner. Det er tøft å stille, men også utrolig givende for en danser.

 Hvor mye tid legger du i dansen, og hva vil du med dansen?

Så mye jeg kan, men samtidig alt for lite. Men planen er at jeg skal kunne bli enda bedre på å disponere tiden til det jeg elsker.

 Hva er din styrke som magedanser – og hva er din svakhet?

Min styrke er at jeg er veldig trygg uansett utfordringer på scenen, som for eksempel hvis jeg har begrenset plass. Utstråling er jeg også veldig god og trygg på. 
Min svakhet er at jeg kan være altfor streng med meg selv, og at jeg setter veldig høye krav til meg selv. Dette kan ødelegge magien litt på scenen, spesielt i en sjanger hvor jeg ikke er i mitt element, som for eksempel oriental.

Når vi ikke ser deg i et glitrende kostyme på scenen, hva gjør du da?

Jeg jobber for en privat bedrift i Oslo der jeg er servicemedarbeider med høyt fokus på kundeservice og punktlighet. Hverdagene mine er aldri like, og det er nye utfordringer hver dag. Men det er akkurat det jeg elsker ved jobben min. Ikke minst alle de internasjonale menneskene jeg får gleden av å møte og få praktisert litt ulike språk med.

 

Tekstforfatter Catherine Ydstie underviser i magedans, zumba og pilates ved Oslo Magedansstudio og danser i gruppene Bellystars og Kjerringer. Hun er utdannet barnevernspedagog og jobber med funksjonshemmede barn og unge i Nittedal.