Bergen Kulturnatt 2018

Bergen Kulturnatt og kurs med Lamya Taoussi

14.-16. september 2018

av Karianne Ramstad

Publisert i Al Farah bladet nr 90/april 2019

Bergen Kulturnatt er en årlig helaften hvor du kan oppleve smakebiter fra Bergens mangfoldige kulturliv og der alt er gratis. 

 

Helgen startet med at Zamila opptrådte på scenen på Torgalmenningen i Bergen på fredag, i forbindelse med Bergen Kulturnatt. Først på scenen var Linn Marthinussen med shaabi til «Halaweet Rooh» (koreografi inspirert av Maryam). Så fremførte Karianne Ramstad, Sarah Hoem Iversen og Monica Martinussen saidi til «Saeidy Rais» (koreografi av Lene Dalen).
Til slutt improviserte GypsyQueen (Inger Aisha Søviknes) til «Homma Malhom» av Haitham Sa’eid.

Sarah
Lamya

Lørdag og søndag var det kurs med Lamya Taoussi i lokalene til Bergen Dansesenter på USF Verftet. Lamya holdt kurs i teknikk, pop-koreografi og isis-vinger, der isis-kurset var smekkfullt. Lørdag kveld hadde vi hafla på Pars Restaurant, der Lamya og Sarah opptrådte.

Foto: Bjørn O. Aarheim
Foto: Bjørn O. Aarheim

Vi hadde en fantastisk fin helg med en smilende, dedikert og dyktig instruktør. Vi ser deg gjerne tilbake i Bergen igjen!

 

Tekstforfatter Karianne Ramstad begynte med magedans i 2002. Hun danset mange år med Laagens Juvel i Kongsberg, hvor hun også var styremedlem. Etter at hun flyttet tilbake til fødebyen Bergen i 2012 ble hun medlem i Zamila Orientalske Danseforening der hun for tiden er styreleder.