Al Farahs julekalender 2023

1. desember – Al Farahs julekalender?

Bak første luke i kalenderen finner vi et filmklipp med Helene Skaugen og Medhat Fahmy fra Al Farah forestililngen i 2002.  Helene forteller: «Dette var nesten en like stor overraskelse for meg som det var for publikum! Jeg husker at jeg kjørte sammen med Mohammed Abou Shebika og Medhat Fahmy og Mohammed sa til meg ‘Jag har en øverraskelse till dig. Har du en melaya klänning?’ Ja.. svarte jeg. ‘Ta med den imorgon. Du skal dansa med Medhat’. Og det var det! Vi hadde ingen øving eller generalprøve. Låta var over 7 minutter lang. Jeg visste ikke når jeg skulle gå på eller av. Han prøvde å gi meg signal om å gå på to ganger før jeg skjønte hva han mente! Jeg hadde aldri danset eskanderani duett før så det var ganske nervepirrende. Men se så flink han er til å få det til å se samkjørt ut!»

 

2. desember – Al Farahs julekalender?

Bak andre luke finner du Maria Riiber som danser en Oriental Flamenco – fra
Al Farah forestillingen 2010.

 

3. desember – Al Farahs julekalender?

Bak tredje luke dukker en elevgruppe fra Oslo Magedansstudio opp. Sonja, Lisbeth, Cecilie og Marianne, Bellysisters, fra Al Farah forestillingen 2018

 

4. desember – Al Farahs julekalender?

Bak luke 4 finner vi dansegruppa Stars of Orient fra Orient Dansesenter i Sarpsborg, fra online-forestillingen i 2020. Det var det første året vi ikke hadde fysisk show pga corona-pandemien og derved også foreningens første online-show.  Gruppa danser til «Jalla Habibi» og koreografien er av Linn Ottersen. Cathrine Sudenius forteller: «Dette første opptaket av Jalla Habibi ble gjort i Orient Dansesenter sine lokaler i Sarpsborg. Det var ikke så enkelt å filme i studioet da det var en stolpe midt i rommet. Lyssettingen var heller ikke optimal, men med julelys prøvde vi å skape litt liv i rommet.»

 

5. desember – Al Farahs julekalender?

Bak luke 5 finner vi Shireens dans fra Al Farah showet høsten 2005. Shireen forteller: «Vel, dette var min første opptreden i nyinnkjøpt Bella-drakt, og jeg husker tydelig at Michelle, Lee og Hilde satt på første rad så jeg gjorde mitt ytterste for å danse pent. Ser nå at nervene preget armene mine og at shimmiene ble noe spastiske, men akk det samme, det var stas!»

 

6. desember – Al Farahs julekalender?

Bak luke 6 finner vi Tribal Troopers fra Al Farahs høstforestilling i 2008

 

7. desember – Al Farahs julekalender?

Al Farahs høstshow i 2008 – Anne Siri, Mari, Catherine og Monica fra Oslo Magedansstudio

 

8. desember – Al Farahs julekalender?

Bak luke 8 finner du Suzzane Sofia Potempas dans fra Online-showet i 2021.
Suzzane forteller: «Jeg optog dansen «Ya msafer wahdak» MANGE gange, jeg var ikke tilfreds med optagelserne, jeg var ved at give op, men så skiftede jeg kostume og så blev det til optagelsen, som jeg sendte til dere.»

 

9. desember – Al Farahs julekalender?

Vi foretar en liten tidsreise – helt tilbake til høstfesten i 2005 og Aminas dans

 

10. desember – Al Farahs julekalender?

Bak luke 10 finner vi Svetlana som danser en klassisk oriental , fra vårfesten i 2008

 

11. desember – Al Farahs julekalender?

Bak luke 11 dukker Lydia opp med en pop-oriental; fra høstfesten i 2008 på Cosmopolite

 

12. desember – Al Farahs julekalender?

Bak luke 12 finner du Irina Popova Bellydance fra Russland med en oriental. Irina var gjestedanser på Al Farah forestillingen høsten 2009

 

13. desember – Al Farahs julekalender?

På selveste Lucia-dagen dukker Lene, Siri, Catherine, Natascha, Lisa og Tonje i Bellystars fra Oslo Magedansstudio opp med sin dansefilm fra Al Farahs online show i 2020. Dansen ble filmet blant annet utenfor Munch-museet i Oslo og Lene forteller: «Å bli kasta vekk fra Munchmuseet fordi man har dansa magedans er egentlig ganske gøy, men neste gang bør vi kanskje spørre om lov før vi setter i gang. Eller kanskje ikke?? Morsommere å utfordre litt 😂» PS-på slutten av dansefilmen finner du bloopers 😁

 

14. desember – Al Farahs julekalender?

Dansegruppa Khul Khal danser Tribal Fusion; koreografi av Eva Loune. Al Farah forestillingen i 2010

 

15. desember – Al Farahs julekalender?

En filmsnutt av Lisa Eikrems dans fra Al Farah forestillingen i 2015. Lisa forteller: «Jeg husker at det var utrolig nervepirrende å holde styr på to stokker og var sjeleglad for at jeg ikke mistet de ned😅 Tok på meg gameface maska før jeg gikk inn å tenkte at her er det bare å trøkke til å late som at jeg ikke var redd, selv om det satt mange i salen jeg var litt nervøs å danse for. Utrolig fin scene og veldig bra publikum💙 Takk for dansen!»

 

16. desember – Al Farahs julekalender?

Gjestedanser Queenie fra Belgia; Al Farah forestillingen 2017
Queenie forteller: «At the 2017 Al Farah show I danced to ‘Raqs ala el Riq’, a lovely drum solo from one of the Baladi Blues albums by Guy Shalom. I love the authentic sound of the riq tambourine, combined with the smooth flow of the chiftetelli rhythm. It was a fun challenge to infuse some smoothness into a drum solo! I have such great memories of dancing and teaching at the Al Farah events ❤️«

 

17. desember – Al Farahs julekalender?

Bak luke 17 skjuler det seg en liten filmsnutt Michelle Galdos trommesolo fra Al Farah forestillingen 2019. Det året var Michelle gjestedanser og showet ble avholdt på Cafeteateret i Oslo

 

18. desember – Al Farahs julekalender?

Vi har kommet til 18.desember, en uke igjen til julaften. I dag får du se Muna Dance – Raminta fra Hamarøy i Nord-Norge som danser en belly fusion sjanger med slør til låta «Veil Dancer» av Desert Wind. Dette er Ramintas bidrag til Al Farah forestillingen online i 2021

 

19. desember – Al Farahs julekalender?

Bak luke 19 finner vi dansegruppa Pamfylia fra Al Farah forestillingen i 2010.
Pamfylia, ledet av Vigdis Bjørnøy, danser her en Crossover folklore, chikhat. Koreografi av Vigdis Bjørnøy

 

20. desember – Al Farahs julekalender?

Vi har i dag foretatt en tidsreise tilbake til Al Farahs høstforestilling i 2005 og Jenny Lovise Pedersen Staurset dansebidrag

 

21. desember – Al Farahs julekalender?

Bak luke 21 finner du Rønnaug med en vakker rhumaboriental fra Al Farah forestillingen i 2010

 

22. desember – Al Farahs julekalender?

Bittelille julaften i dag og dagens luke inneholder en dans fra Eirin Lund Valla. Dette er Eirins bidrag til Al Farahs online forestilling i 2022. Eirin forteller: «Jeg danser en tarab som er reine maraton for meg. Den er over 6 minutter lang. Utrulig at jeg lærte meg koreografien. Den er tilgjengelig i Iana Dance club og vi brukte 7 uker på å lære den. Den er veldig detaljert, og samtidig så er uttrykk viktig. Jeg bor sånn til at læring for min del må gå over nettet, og er veldig takknemlig for at jeg fant Iana Dance.»

 

23. desember – Al Farahs julekalender?

Lille julaften og bak dagens luke finner vi Myrild fra Stavanger med en tribal-dans fra Al Farahs forestilling høsten 2008

 

24. desember – Al Farahs julekalender?

En riktig GOD JUL ønsker Al Farah alle sammen – med en alldeles nydelig dans av Ingrid. Ingrid danser en oriental, fra Al Farah forestillingen i 2010