Dansens Dager Norge rundt, 2019

BERGEN

JoMei Eikanger, Linn Marthinussen, Zoe Ni Foto: Karianne Ramstad
Inger Aisha Søviknes Foto: John Vint

 

JoMei Eikanger og Zoe Ni Foto: John Vint
JoMei Eikanger og Zoe Ni Foto: John Vint
Zoe Ni Foto: John Vint
Zoe Ni Foto: John Vint

 

TROMSØ

3T (Treasure Tribe) danset for beboere, pårørende og ansatte på Sørtromsøya sykehjem. Dansere: Renate H, Renate B, Hilde, Trine og Vibeke Foto: Privat

 

 

ALTA

 

OSLO – Bellystars på Operataket

Bellystars. Foto: Lene Martinsen
Zhanna fra Bellystars lærer bort magedans til publikum. Foto: Even Johnsen

Seniordans på Operataket

Seniordans, hva i all verden er det? Noen som tar noen forsiktige skritt på dansegulvet og synes det er greit å komme på en ukentlig dans med likesinnede?
Ja, kanskje det også. Men seniordans er noe mye, mye mer. Den gir utfordringer på alle områder: bedrer fysikken, den mentale tilstanden og framfor alt: den bygger sosiale nettverk! Bedre forebyggende helsearbeid finnes neppe! Hva er det som gjør seniordans så attraktiv?

Det er selve dansen med alle dens variasjoner! Men også det sosiale livet den fører med seg. Her kan du gå uten partner, danserne markeres som rød eller blå. Du får utfordret din konsentrasjonsevne, du får bedret din fysikk og din mentale tilstand.
Du behøver ingen forkunnskaper for å bli seniordanser. Velutdannede danseledere sørger for god og lettfattelig instruksjon tilpasset målgruppen, og her finnes ingen prestasjonskrav. Her er trivsel og glede langt viktigere, smilet og latteren er aldri langt unna.

Seniordans på Operataket under Dansens Dager 2019. Foto fra Dansens Dager


Seniordans Norge (SN) er en frivillig organisasjon som gjør en stor og samfunnsnyttig jobb. Organisasjonen har et profesjonelt utdanningssystem for danseledere som gjør det mulig å gi likt tilbud over hele landet. I seniordans har folk i alderen 55+ funnet en aktivitet og en samværsform som også internasjonalt har fått høy anseelse med sitt lavterskeltilbud.

For bonusen ved å danse? Friskere, sprekere og gladere eldre som sparer samfunnet for millioner ved utsettelse av sykehjemsbehov og offentlig omsorg.

www.seniordans.no