Dansens Dager 2019

Dansens Dager 2019 – Al Farahs flyvende teppe på Operataket  i Oslo.  Arrangert av Maikki Fonneløp og Catherine Ydstie

Foto: Maikki Fonneløp, Catherine Ydstie

Årets Al Farah dans /Flashmob koreografi var koreografert av Shireen

Shireen – koreograf for årets Flashmob til låta «Hiya Hiya» av Cheb Khaled. Foto: Catherine Ydstie

Dansens Dager 2019

Dansens Dag, den 29. april, ble etablert av UNESCO i 1982. Målet med feiringen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet, samt jobbe for å gi dans et bredere publikum. I Norge blir arrangementet kalt Dansens Dager, siden det alltid feires over flere dager. Hvert år velger UNESCO en kjent dansepersonlighet til å skrive «a message for International Dance Day».  I år falt valget på egyptiske Karima Mansour.

Karima Mansour

Utdrag fra Karima Mansours tekst

Oversatt av Nora Marie Ask

I begynnelsen var det bevegelse. Siden tidenes morgen har dans vært en menneskelig måte å uttrykke seg på. Jeg leste en gang at «dans i oldtidens Egypt var ansett for å løfte sjelen til både danseren og publikummet, enten de deltok eller ikke.»

Bevegelse er et språk vi alle snakker. Bevegelse er så universelt at det tilhører oss alle hvis vi bare åpner sansene våre og lytter. Det å lytte er det som kreves. Lytte uten forstyrrelser og uten å dømme.

Søstrene fra Oslo Magedansstudio. Foto: Catherine Ydstie

Ved å lytte til våre egne hjerteslag kan vi danse livets dans, som krever bevegelse, mykhet og tilpasning, en konstant organisk koreografi. Kroppen er et instrument for uttrykk; et verktøy for våre stemmer, våre tanker, våre følelser, vår historie og hele vårt sinn og vesen. Vår sosiale lengsel manifesterer seg gjennom bevegelse. Dans lar oss kjenne etter og får oss til å føle oss hel. Det er gjennom denne følelsen av helhet vi kan finne fred, og med fred kommer stillhet og ro. Gjennom roen kan vi lytte for å danse vår sannhet, og det er da dansen blir relevant og viktig.

Bellycious – Jannicke, Shireen, Anbjørg og Marit. Foto: Catherine Ydstie

 

SILJE MOGNES

ANBJØRG OG LISA ELLEN

 

BELLYCIOUS – Jannicke, Shireen, Anbjørg og Marit

 

SØSTRENE FRA OSLO MAGEDANSSTUDIO

GYPSY FLOWERS – Tone og Danielle

 

FELLESDANSEN – Hiya, Hiya

 

 

FOTOSHOOT PÅ OPERATAKET

Foto: Espen Stang
Foto: Espen Stang

FLASHMOB koreografi

Koreografi og rettigheter: Shireen.

Musikk: «Hiya Hiya» – Cheb Khaled featuring Pitbull