Dansens Dager 2020 – online

Skuffelsen var stor da Al Farah 23. mars mottok mail fra Danseinformasjonen med beskjed om at Dansens Dager-arrangementet i Oslo var avlyst på grunn av smittevernhensyn. Samtidig ble vi oppfordret til å lage en digital feiring i stedet.

Styret kastet seg rundt og etterlyste dansefilmer fra sine medlemmer til en digital feiring av Dansens Dager. Det rant inn med dansefilmer, 13 totalt, fra fjern og nær, slik at da søndagen den 26. april opprant var det duket for mange fine danseopplevelser via skjermen. Filmene ble publisert på vår YouTube-kanal og repostet på vår Facebook-side.

Dansens Dager i Norge har de siste 11 årene hatt en egen ambassadør, og i 2020 var det dansekunstner Mia Haugland Habib. Ambassadøren lager en egen Dansens Dager-dans, og ironisk nok hadde Mia Haugland Habib koreografert en dans som handlet om å samles og bruke massens kraft. 

Så får vi håpe at det er nettopp det vi kan gjøre på Dansens Dag 2021 – samles og bruke hverandres kraft og energi i dansen!

Tekst: Catherine Ydstie

SHIREEN

En liten hilsen fra Shireen – filmet i studio på Vålerenga i Oslo

 

HANNE ROBERTSEN

Hanne LH Olsen Robertsen danser til ALA mA Yabdou, av Julia Boutros – hjemme i sin egen stue i Fauske

 

GYPSY FLOWERS

GypsyFlowers Tone og Danielle. De har filmet seg selv dansende utendørs på Haugerud i Oslo

 

SUZZANE POTEMPA

Suzzane danset hjemme i sin egen stue på Lolland i Danmark

 

INGUNN LYNGSTAD

Ingunn Lyngstad – The Sensual Chifti, av Eddie the Sheik Kochak Danser, Ingunn Lyngstad, improvisasjon/egen koreografi. Filmet ute på den lokale stranda Lathari i Alta, i kveldssol, 1 grad og iskald vind. Bak kamera: Kirsten Ramberg

 

KJERRING CATHERINE

1 stk Kjerringer (Catherine) danset med isisvinger hjemme på sitt eget kjøkken; det kan overhodet ikke anbefales.

 

…og slik så kjøkkenet ut etter dans med Isis-vinger….

 

SILJE JACOBSEN

Silje Jacobsen
Koreografi: Ingunn Lyngstad
Låt: Ghar More Pardesiya – Shreya Ghoshal. Filmet i sin egen stue i Alta

 

SURPRISE GROUP

Surprise Group – Koreografi og musikk er egen produsert. Dansere: Anne Vikesland og Marit Mikkelsen. Gitar: Øystein Alm Hang trommer: Bjørn Sverre Kristensen. De har filmet dansen sin på et fritidsområde som heter Fiskerly i Brumunddal, med Mjøsa i bakgrunnen

 

ZHANNA

Zhanna Voskoboynik – Chuftik – koreo Jillina. Zhanna danset på takterrassen på Hasle i Oslo, der hun bor, med storslått utsikt over Oslo og Oslofjorden. Utenfor kameralinsen befant hennes 6 måneders gamle sønn seg – og hans tålmodighet var slutt før dansen var slutt – det kan du høre på slutten av dansefilmen.

 

TREASURE TRIBE

Treasure Tribe fra Tromsø Musikk e «The Mission/How Great Thou Art» med «The Piano Guys». Dansere: Hilde Bjørnstad og Renate Bye Hansen. Koreografi: Hilde Bjørnstad. Kamera: Kristine Anita Mikkelsen. Filmet i Ishavskatedralen, Tromsdalen.

 

ASHLEY

Ashley – Fan Veils & Drum Solo, Belly Dance. Hun har danset og filmet hjemme i sin egen stue i Oslo

 

ALTA MAGEDANS

Alta Magedans – Happy, koreografi Ingunn Lyngstad.
Dansere: Silje Jacobsen, Helene Wirkola, Marie Opgård, Lisbet Tangstad,
Gunn Irene Berg, Tina R. Pettersen og Ingunn Lyngstad. Gjestestjerne og
diva: Cattona
Filmet i husene og hagen til danserne, samt i fjæra.
Ingunn og Cattona

 

NATASCHA EMBLA

Natascha Daniela Embla – Hun har filmet seg selv utendørs på Nes kirkeruiner – dansende til «Les moulins de mon coeur» av Hiba Tawaji

 

BEHIND THE SCENES I ALTA

Hva gjør man ikke for en flott dansebakgrunn og flotte bilder? Ingunn Lyngstad fra Alta Magedans danset ute på den lokale stranda Lathari i Alta, i kveldssol, med én varmegrad og iskald vind.

Lathari
Ingunn klar for utendørsdans….
Kaaaaldt, men flotte bilder ble det